Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι το βράδυ η δικαστική απόφαση για την απεργία σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ


Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση που είχε καταθέσει το ελληνικό δημόσιο εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλου ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι…


απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και εννέα εβδομάδες και αντιτίθενται κυρίως στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Την συζήτηση της αίτησης, που διεξήχθη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, παρακολούθησαν δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες -ανάμεσά τους και η αντιπρύτανης του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου. Στην κατάθεσή της, η αντιπρύτανης υποστήριξε ότι το ΕΜΠ θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε με την εφαρμογή του μέτρου θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα το 45% των διοικητικών υπαλλήλων.
«Οι διοικητικοί υπάλληλοι αγωνίζονται όχι μόνο για τις θέσεις εργασίας τους αλλά και το συμφέρον του ΕΜΠ και της Πολιτείας» είπε η κ. Μοροπούλου.
Λίγο νωρίτερα, είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθ. Κυριαζίδης, ο οποίος υποστήριξε πως από τις κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων τόσο το ΕΜΠ όσο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική βλάβη.
Όπως ανέφερε, εξαιτίας των κινητοποιήσεων, πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους φοιτητές των προγραμμάτων Εράσμους, την εκτέλεση των προϋπολογισμών αλλά και με τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους.
«Δεν έχουν γίνει εγγραφές των φοιτητών, δεν τους έχουν δοθεί ακόμη βιβλία και συγγράμματα» είπε ο κ. Κυριαζίδης και επισήμανε τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμη ο κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης χημικός μηχανικός εργαζόμενος στο ΕΜΠ, ο οποίος ανέφερε ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας θα επιφέρει άμεσο πλήγμα όπως και ο γραμματέας του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ κ. Δημήτριος Σακκάτος. Ο τελευταίος ανέφερε ότι συνάδελφοί του έχουν τηρήσει τη σχετική νομοθεσία, έχουν μεριμνήσει για προσωπικό ασφαλείας, κ.λπ.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται μέχρι το βράδυ και σύμφωνα με την πρόεδρο του δικαστηρίου θα είναι μια (θα αποφαίνεται δηλαδή και για το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΜΠ)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...