Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Αύριο η συζήτηση ΒΙΝΤΕΟΠρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας από το βήμα της βουλής και με αφορμή και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ. Την Παρασκευή στις 12 το πρωί ξεκινάει η συζήτηση και τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναμένεται η ψηφοφορία.  

«Χαρίζετε εκατομμύρια στη διαπλοκή και φιμώνετε για χάρη της την ΕΡΤ, την πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σήμερα αποφασίσατε να μπείτε νύχτα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου αύριο να μπορείτε πάλι νύχτα ήσυχοι να μπαίνετε στα σπίτια ανθρώπων που χρωστάνε να τα βγάζετε στο σφυρί στον πλειστηριασμό γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα. Αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν δικαιούμαστε να την αποδεχθούμε. Εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν δικαιούμεθα να ανεχθούμε να αποδεχθούμε αυτή τη μέγιστη θεσμική εκτροπή. Βεβαίως η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο εμάς. Βαραίνει όλους. Τον καθένα και την καθεμία από εμάς τους βουλευτές. Η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική. Ας αναλάβει ο καθένας και η καθεμιά καθ’ όπως του αναλογεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Σας ενημέρωνω κ. πρόεδρε, εσάς και το σώμα ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποφάσισε αξιοποιώντας το άρθρο 142 του κανονισμού της βουλής να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά. Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή και την αναξιοπρέπεια του λαού μας πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει τώρα. Οφείλουμε έχουμε χρέος να την σταματήσουμε. Η συρρίκνωση και η απαξίωση της Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει τώρα. Έχουμε χρέος να την εμποδίσουμε».
»

 


«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αρραγής» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης που υπογράμμισε ότι στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση θα είναι παρούσα σε αυτή την συζήτηση και μέσα από την ψήφο θα αναβαθμιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της χώρας». 

Η Βουλή διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ενημερώσει για την συγκεκριμένη εξέλιξη τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και να καθοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή. Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να ξεκινήσει η συζήτηση στις 12 το πρωί και να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία στις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε δεκτή την πρόταση με την προϋπόθεση ότι «ο χρόνος από αύριο μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα κατανεμηθεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρξει ισοτιμία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση όσον αφορά τις ομιλίες. Δεν γίνεται αυτοί που καταθέτουν την πρόταση μομφής να είναι αυτοί που δεν θα μιλάνε από το βήμα της βουλής και να έχουνμε παρέλαση υπουργών και υφυπουργών».Η πρόταση δυσπιστίας πάντως, «πάγωσε» το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον δημόσιο τομέα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...