Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Παράνομη η απεργία των διοικητικών στα πανεπιστήμια

Παράνομη η απεργία των διοικητικών στα πανεπιστήμια

Παράνομη κρίθηκε λίγο πριν τις 18.30 το απόγευμα της Παρασκευής η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μετά την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου.


Η προσφυγή συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την εξέταση μαρτύρων από τις δύο πλευρές.
Η θέση των διοικητικών υπαλλήλων είναι ότι η κινητοποίησή τους αφορά στο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται δεκάδες εργαζόμενοι των δύο ιδρυμάτων και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.

Από την πλευρά του υπουργείου τέθηκε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της απώλειας του εξαμήνου και της οικονομικής ζημίας που απειλείται στις σχολές, με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα.

Συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επεισοδιακή αποδείχθηκε την ίδια ώρα η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου για την κατάρτιση του προγράμματος του εξαμήνου, δεδομένου ότι τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα.

Η συνεδρίαση διακόπηκε από ομάδες φοιτητών, που εισέβαλαν στον χώρο και εμπόδισαν τα μέλη της Συγκλήτου να λάβουν αποφάσεις.

Όπως πάντως ανέφεραν εκπρόσωποι του ιδρύματος, το πρόγραμμα των εξετάσεων θα καταρτιστεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...