Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι αθώο!

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι αθώο!



Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι αθώο, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Γιάννης Τούντας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου.
Οι ειδικοί του ΕΟΦ ανησυχούν για τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία των χρηστών του. Συγκεκριμένα, οι πρώτες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι ουσίες που περιέχουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (νικοτίνη και αρωματικά έλαια) είναι απειλή για την υγεία των καπνιστών…
Μέχρι λοιπόν να αποσαφηνιστεί η κατάσταση, ο κ. Τούντας ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας αφενός το ηλεκτρονικό τσιγάρο να χαρακτηριστεί φαρμακευτικό προϊόν, ώστε να υπόκειται στον έλεγχο και την αδειοδότηση του Οργανισμού και αφετέρου να απαγορευτεί η χρήση του σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα ο κ. Τούντας εισηγήθηκε να γίνουν εργαστηριακοί έλεγχοι τόσο στα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη όσο και σε εκείνα χωρίς νικοτίνη, που όμως περιέχουν διάφορα αιθέρια έλαια.
Το ζήτημα είναι άμεσης σημασίας, καθώς λόγω και της κρίσης ολοένα και περισσότεροι καπνιστές στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πάντως ο προβληματισμός αυτός επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη γι’ αυτό και είναι πολλές έρευνες σε εξέλιξη.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...