Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Στην αντεπίθεση ο Θεοδόσης Πελεγρίνης

undefined

Της Έρρικας Βαλλιάνου

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ανεξάρτητα αν οι διοικητικοί συνεχίζουν την απεργία τους, εκείνος επέλεξε το δρόμο της δικαιοσύνης και της αγωγής, για να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε σχέση με τις έντονες αντιπαραθέσεις που είχε όλο αυτό τον καιρό με τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Σε μια πολυσέλιδη αγωγή του εναντίον τους, που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητά αποζημίωση 999.000 ευρώ διότι, όπως υποστηρίζει τα μέλη του Συμβουλίου εν γνώση τους ισχυρίστηκαν ψεύδη εναντίον του και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του.
Ο κ. Πελεγρίνης λέει ότι τον κατηγόρησαν ότι έχει ευθύνη και ότι δεν διασφάλισε την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, ότι δεν διέθεσε προσωπικό ασφαλείας από διοικητικούς κ./α.
Ο πρύτανης παραθέτει όλες τις αποφάσεις της Συγκλήτου και λέει ότι ομόφωνα αποφάσισαν συμπαράσταση στην απεργία των διοικητικών, ενώ ο ίδιος ήταν μειοψηφία όταν εισηγήθηκε να συμπαρασταθούν με συμβολική αναστολή των εργασιών του Πανεπιστημίου για μια μέρα.
Περαιτέρω υποστηρίζει ότι η πολιτική της διαθεσιμότητας οδηγεί το ίδρυμα σε λειτουργική απαγόρευση, που παράλληλα με τη μείωση της χρηματοδότησης θα έχει αποτέλεσμα την υποβάθμιση σπουδών και πτυχίων.
Ο κ. Πελεγρίνης ζητά από το δικαστήριο ακόμη και προσωποκράτηση των μελών του συμβουλίου για τρεις μήνες, στη περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την όποια απόφαση του δικαστηρίου, ενώ εξηγεί πως από το 1 εκατομμύριο ευρώ που δικαιούται αποζημίωσης, σύμφωνα με το νόμο, αφαιρεί τα 44 ευρώ, για να παραστεί ως πολιτική αγωγή σε κάθε περαιτέρω δίκη με το Συμβούλιο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...