Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Άνοιχτο έως τα μεσάνυχτα στις 18 Μαΐου το Μουσείο της Ακρόπολης


Ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα στις 18 Μαΐου το Μουσείο της Ακρόπολης

Αθήνα
Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων συμμετέχει, στις 18 Μαΐου, το Μουσείο της Ακρόπολης. Εκείνη την ημέρα το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από
τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο και τα πωλητήρια του Μουσείου.


Το βράδυ της ίδιας ημέρας (8:30 μμ) το Μουσείο θα φιλοξενήσει στο προαύλιό του τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η οποία θα παρουσιάσει έργα Μπετόβεν, Φορέ και Μποροντίν με σολίστα πιάνου τον Δ. Βεζύρογλου. Θα μετάσχει και η Μικτή Χορωδία του Δήμου του Στ. Μπερή. Τη συμφωνική ορχήστρα θα διευθύνει ο Ε. Καλκάνης.

Το Μουσείο της Ακρόπολης στις 18 Μαΐου θα έχει ανανεώσει την πληροφόρησή του για τους επισκέπτες. Εκτός από τις νέες πινακίδες των εκθεμάτων, 25 μεγάλοι γυάλινοι πίνακες θα σηματοδοτούν εποχές και ενότητες, δίνοντας ιστορικά στοιχεία, επισημαίνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά περιόδων και υπογραμμίζοντας το ρόλο των έργων της αρχαίας τέχνης στις τότε κοινωνίες.

Δύο επιπλέον μεγάλες πινακίδες θα παρουσιάζουν τα υλικά των γλυπτών και τα εργαλεία επεξεργασίας τους και τα χρώματα των γλυπτών, δείγματα ορυκτών χρωμάτων και δοκιμές σε μάρμαρο.

Στις 18 Μαΐου θα αρχίσει η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος για την ανάδειξη των πολύτιμων επιγραφών του Μουσείου και την εξοικείωση των επισκεπτών με την ανάγνωση και κατανόησή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...