Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πώς μπορεί μια χώρα με δημόσιο χρέος άνω του 200% του ΑΕΠ να είναι "ισχυρή και πλούσια"; ΠΗΓΗ: Πώς μπορεί μια χώρα με δημόσιο χρέος άνω του 200% του ΑΕΠ να είναι "ισχυρή και πλούσια";



Πώς  μπορεί μια χώρα με δημόσιο χρέος άνω του 200% του ΑΕΠ να είναι
Πως η Ιαπωνία παρά το τεράστιο χρέος της
μπορεί και είναι ισχυρή και πλούσια?


Όταν η εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Μαρτίου ότι η Ιαπωνία έχει τα οικονομικά μέσα για να ανακάμψει από το καταστροφικό τσουνάμι, πολλοί αναρωτήθηκαν τι εννοούσε.

Η εκπρόσωπος Caroline Atkinson είπε:
"Η πιο σημαντική πολιτική προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών, οι ανάγκες σε έργα υποδομής και ανοικοδόμησης και η αντιμετώπιση του πυρηνικού ατυχήματος. Πιστεύουμε ότι η ιαπωνική οικονομία είναι μια ισχυρή και πλούσια κοινωνία και η κυβέρνηση έχει πλήρεις οικονομικούς πόρους για την αντιμετώπιση των αναγκών αυτών."
Ερωτηθείς εάν η Ιαπωνία είχε ζητήσει την βοήθεια του ΔΝΤ, όπως είπε, "η Ιαπωνία δεν έχει ζητήσει οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ".

Οι σκεπτικιστές ρώτησε πώς μια χώρα με δημόσιο χρέος που ήταν άνω του 200% του ΑΕΠ θα μπορούσε να είναι "ισχυρή και πλούσια".


Στη λίστα του CIA Factbook του χρέους προς το ΑΕΠ από 132 χώρες το 2010, η Ιαπωνία ήταν στην κορυφή της λίστας με 226%, περνώντας ακόμα και μέχρι τη Ζιμπάμπουε, στα 149%. Η Ελλάδα και η Ισλανδία ήταν πέμπτη και έκτη, κατά σειρά με 144% και 124%. Ωστόσο η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας ήταν ακόμα ΑΑ, ενώ η Ελλάδα και η Ισλανδία έχουν κατακρημνιστεί.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_public_debt

Πώς η Ιαπωνία κατάφερε να διατηρήσει όχι μόνο τη βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας της, αλλά τη θέση της ως η δεύτερη ή τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, ενώ φέρει το παραπάνω δυσβάσταχτο φορτίο του δημόσιου χρέους της;


Η απάντηση είναι ότι η τράπεζα της Ιαπωνίας ανήκει στο ΚΡΑΤΟΣ, που ΔΕΝ είναι εξαρτημένο από τον εξωτερικό δανεισμό ή τις κερδοσκοπικές επιθέσεις και αν χάσουν οι αγορές την εμπιστοσύνη τους σε αυτό.

Το ΚΡΑΤΟΣ μπορεί να δημιουργήσει μόνο του τα χρήματα (όπως το κάνουν οι τράπεζες από αέρα) και θα υπάρχει στα βιβλία του, ως πηγή εσόδων, αντί για ένα χρέος (ΑΤΟΚΑ).

Έτσι διανέμεται στην κοινωνία, π.χ Οι ανάδοχοι θα πληρώνονται για την παραγωγή που χρειάζεται (υποδομές) και πληρώνουν τους εργαζομένους τους - που αγοράζουν τα αγαθά και προϊόντα και κινούν μια παραγωγική οικονομία. (άπλα κουμαντάρουν τον πληθωρισμό, με την συγκράτηση του μέγεθος του χρηματικού τους αποθέματος) 

Όλα αυτά χωρίς χρέος (τόκους), χωρίς δανεισμό, χωρίς αύξηση φορών, χωρίς διόδια με σύγχρονους δρόμους και γέφυρες.

(μια τεράστια άτοκη ένεση για την τόνωση της οικονομίας – debt-free stimulus).

Η πραγματική αίτια της κρίσης είναι ότι:

τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες



ΠΗΓΗ:    thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...