Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ας πούμε τις αλήθειες που όλοι ξέρουμε

Βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε, αγανακτήσαμε αλλά δεν απογοητευτήκαμε ακόμα.
Ποιοί μας λένε την αλήθεια ;
Ποιο το μέλλον των παιδιών μας ;







Οι δημοσιογράφοι κόπτονται να μας ενημερώσουν και να μας αναλύουν με στοιχεία το μέλλον.
 Ποιοί ; ... αυτοί είναι χειρότεροι από τη βρωμιά του ποδοσφαίρου. Αυτοί και αν δεν έχουν στήσει συζητήσεις και αν δεν έχουν κάνει συμφωνίες να μας αποπροσανατολίσουν και να υποστηρίξουν την κυβέρνηση με φαιδρά ανταλλάγματα βέβαια,  (μην νομίζετε πως δουλεύουν τσάμπα ) και αν δεν μας προσφέρουν τα κατάλληλα θέματα και ειδήσεις με δόλιο σκοπό, ώστε να μας οδηγήσουν σε συγκεκριμένες λύσεις δια της ατόπου απαγωγής ( ξέρετε για το μνημόνιο 2 μιλάω στη προκειμένη περίπτωση που μας απειλούν με χρεωκοπία, τανκς, στάσεις πληρωμών ). Τι να πώ για τους μισθούς τους και μιλάμε για αμοιβές με πολλών χιλιάδων euro, άσε αυτά που πέφτουν κάτω απο το τραπέζι. Τους κάνανε δεύτερη εξουσία, κριτές και εισαγγελείς.Για'αυτό και δημιουργήθηκαν χιλιάδες blogs ... γι'αυτό και τα πολεμάνε. Εσείς όμως μπορείτε να διαβάσετε μέσα από αυτά ( blogs ) πολλές αλήθειες.
..........................................................
Οι φερόμενοι σαν προτεστάντες συνδικαλιστές
Αυτοί και αν τα παίρνουν από παντού. Προεδριλίκια, παραστάσεις σε συμβούλια, διευθυντηλίκια και μίζες, είναι το φόρτε τους. Πληρώνονται κανονικά όπου και αν παραστούν. Αν είναι δυνατόν συνδικαλιστής να καθαρίζει το χρόνο πάνω από 200.000 euro. Θα τρελαθούμε τελείως ... και μετά εμείς περιμένουμε από αυτούς ... τους χορτασμέ νους να καταλάβουν και να βοηθήσουν τον μισθωτό, τον συνταξιούχο,  τον μικρο μεσαίο επαγγελματία, αυτόν που με το ζόρι συντηρεί την οικογένειά του. Εδώ και χρόνια ο συνδικαλισμός είναι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης. Για τα μάτια του κόσμου και για να υποστηρίξουν την καρέκλα τους, βγάζουν λόγους και διοργανώνουν καμιά διαδήλωση ( άλωστε και αυτά συμφωνημένα είναι )
...........................................................................

Οι αναξιόπιστοι πλέον πολιτικοί μας
Ξέραμε πως η πολιτική είναι ένα ψέμα. Αλλά και αυτά που ακούμε τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει. Ψεύτες και οι 300, Ψέματα που αποδεικνύονται από την μια ώρα στην άλλη μέσα από δηλώσεις τους και βίντεο. Αυτοί κοροϊδεύουν και τον εαυτό τους.  Αυτό είναι λειτούργημα ; ... μάλλον επάγγελμα ΨΕΥΤΙΑΣ. Ακόμα νομίζουν πως θα βγουν στο μπαλκόνι θα μας αραδιάζουν τα ψέμματα και εμείς θα τους χειροκροτάμε ... Από μισθούς μην τη ψάχνετε, μέχρι και offshore εταιρίες έχουν δημιουργήσει εκμεταλλευόμενοι την εξουσία τους και τη βουλευτική ασυλία τους. Άσε τις μίζες και δόξα το θεό ακούμε τα κατορθώματά τους συνέχεια.
..........................................................................

Οι τραπεζίτες
Τράπεζες ξένων συμφερόντων, τραπεζίτες, διευθυντές, πρόεδροι, μεγάλες εταιρίες, παγκόσμιες επιχειρήσεις, διεθνείς οργανισμοί ....
Τί σας έρχεται στο μυαλό ; ... Mα φυσικά ΚΡΑΤΟΣ... ΧΡΗΜΑ. Άνθρωποι με τεράστιες περιουσίες που διοικούν τον κόσμο. Εταιρείες κολοσσοί που ορίζουν το μέλλον μας.
............................................................

Οι οικονομολόγοι
Καθοδηγούμενοι και συμβουλάτορες κυβερνήσεων, ανδρείκελα που εφαρμόζουν νόμους αδιαφορώντας για το κοινό καλό του λαού και την ευημερία του. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα χρησιμοποιούνται δια των δηλώσεών τους περί οικονομικής σταθερότητας, μέσα από τα ΜΜΕ, να ανεβάζουν η να κατεβάζουν αντίστοιχα χρηματιστηριακούς δείκτες ... και βέβαια κάποιοι να πλουτίζουν με δισεκατομμύρια.
..................................................

Ασφαλώς και εξαιρέσεις υπάρχουν ... απλά είναι λίγοι και δεν ξέρω αν έχουν την δύναμη και μπορούν να βοηθήσουν επί της ουσίας
............................................................

Αν έχετε καταλάβει οι μόνοι που θα πληρώσουν το τίμημα είναι οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι μικρο μεσαίοι επαγγελματίες.
Για τους άλλους κουβέντα .... που αν θέλανε θα είχαν μαζέψει από αυτούς τουλάχιστον το μισό από το ποσό που χρωστούσαμε πέρσι ... 185.000 δις ... γιατί φέτος τα κατάφεραν να χρωστάμε ... 350.000 δις περίπου.


Τώρα ποιοι είναι οι άλλοι ;
Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, μεγαλομέτοχοι, εκκλησία της Ελλάδος ( ορίζουν τεράστια κεφάλαια ... καιρός να πληρώσουν και αυτοί ), δημόσια πρόσωπα με υπερπαχουλούς μισθούς, ιδιώτες με μεγάλες περιουσίες,
Όλοι αυτοί που είναι δήθεν και κόπτονται για το καλό του λαού και τόσα χρόνια ξεζούμισαν το Κράτος μας και κάνανε περιουσίες με χιλιάδες euro ίσως και εκατομμύρια.
Όλοι αυτοί που  ο μισθός τους ξεπερνάει τα 80.000 και 100.000 το μήνα  ... ναι και αυτοί μπορούν να συνεισφέρουν το κάτι παραπάνω.
...................................................................
Παρ'όλα αυτά δεν άκουσα κανέναν πατριώτη από τους έχοντες και κατέχοντες, εθελοντικά να προσφέρει κάποιο ποσό ... έτσι για να σωθεί η Ελλάδα ρε γαμώτο.
Μήπως ο σκοπός των κυβερνούν των είναι άλλος ; .....
Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω που εμείς αγνοούμε ; ......
..............................................................

Τάδε έφη .... εγώ , ένας απλός μισθωτός, με το κοινό σκεπτικό πολλών σαν και μένα, με χιλιάδες απορίες και ένα αβέβαιο μέλλον.
Καλή τύχη σε όλους μας ...

soupia - makis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...