Οι τροποποιήσεις που συμπεριέλαβε η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που κατατέθηκε στη Βουλή δεν ήταν αρκετές για να αλλάξουν το χαρακτήρα του, αν και σε κάποια σημεία του αναγνωρίζεται από καθηγητές και φοιτητές πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Για αντισυνταγματικότητα ορισμένων διατάξεων και για επαναφορά καθεστώτος που ίσχυε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας κάνουν λόγο πανεπιστημιακοί καθηγητές, μιλώντας στο newsbomb.gr.
« Όλη η διάταξη είναι αντισυνταγματική. Το Σύνταγμα διασφαλίζει το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, κάτι που καταργείται από το νέο νομοσχέδιο. Στην ουσία μπαίνει «Επίτροπος» στα ελληνικά πανεπιστήμια και αυτός είναι το«Συμβούλιο Διοίκησης» . Δεν είναι δυνατόν τα μισά μέλη του να μην μπορούν να είναι καθηγητές των ελληνικών Πανεπιστημίων, αλλά άτομα «φυτευτά»» καταγγέλλει στο newsbomb.gr ο κ. Δημήτρης Τσαμπούλας, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος.
Η αισιόδοξη πτυχή
Την αναγκαιότητα να γίνουν αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τονίζει στο newsbomb.gr ο κ. Λευτέρης Ιακώβου, Καθηγητής του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Ο προηγούμενος Νόμος του 1982 έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα και το ελληνικό Πανεπιστήμιο πρέπει να αλλάξει. Παρά το στρεβλό πλαίσιο του ΄82 υπάρχουν κορυφαίοι φύλακες αριστείας στα ελληνικά πανεπιστήμια και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρξει ισοπέδωση. Οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν, αφού ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες που έχουμε σαν χώρα και ταυτόχρονα αποφεύγοντας τη δαιμονοποίηση των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων», δηλώνει χαρακτηριστικά
Πηγή newsbomb.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου