Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο το μεσημέρι στα Προπύλαια - Προβλέπεται πρωτοφανής συμμετοχή!



Σε κατακόρυφη όξυνση οδηγείται η αναταραχή στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, παραμονές έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς. Το ξέσπασμα των φοιτητικών καταλήψεων που μέσα σε δύο ημέρες απλώθηκε στα περισσότερα Πανεπιστήμια της χώρας (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη και Θράκη) δίνει τον τόνο για το μεγάλο μέτωπο των αντιδράσεων κατά του νόμου για τα ΑΕΙ, που ανοίγει εν όψει Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, η αντίδραση μοιάζει καθολική, καθώς οι κινητοποιήσεις στηρίζονται από όλες σχεδόν τις φοιτητικές παρατάξεις, ενώ αύριο Πέμπτη διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Την ίδια στιγμή, διοικήσεις, Σύγκλητοι και ακαδημαϊκοί, σε πρωτόγνωρα κοινό βηματισμό με τους φοιτητές, σηματοδοτούν τη θέση της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Οι Γενικές Συνελεύσεις, που ξεκίνησαν προχθές και θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ήδη μετρούν δεκάδες αποφάσεις για κατάληψη. Ολες οι σχολές του ΕΜΠ έκλεισαν, το ίδιο και το Μαθηματικό και η Πληροφορική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πάντειο από προχθές, δύο σχολές του ΑΠΘ (Αρχιτεκτονική, Πολιτικών Μηχανικών), οι 14 από τις 21 σχολές του Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, σχολές του Ιωαννίνων, ενώ σήμερα αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αποφάσεων, καθώς έχουν προγραμματιστεί πολλές Γενικές Συνελεύσεις, τόσο σε κεντρικά όσο και σε περιφερειακά ιδρύματα. Όλα δείχνουν ότι μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει τμήμα το οποίο να μη βρίσκεται σε μια μορφή κινητοποίησης.
 

Πηγή      alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...