Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απροσπέλαστο σήμερα το κέντρο .. ΜΠΑΡΑΖ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Κλειστό θα μείνει για αρκετές ώρες σήμερα το κέντρο της Αθήνας, λόγω συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας εργαζομένων για τα νέα μέτρα.

Απροσπέλαστο σήμερα το κέντρο
Ειδικότερα, συγκέντρωση διααμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα υπάλληλοι των φορέων οι οποίοι εντάσσονται στον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεδριάσει το συντονιστικό των Ομοσπονδιών, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις τους.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΙΝ - ΠΟΘΑ και των σωματείων ΟΣΚ - ΙΓΜΕ - ΟΔΔΥ- ΕΟΜΜΕΧ - ΕΘΙΑΓΕ - ΟΠΕΓΕΠ - ΔΗΜΗΤΡΑ - ΗΔΙΚΑ, τόνισαν ότι τα μέτρα τα οποία έχουν εξαγγελθεί δεν αποσκοπούν στην ορθολογική αναδιάρθρωση των φορέων αλλά στη δραστική συρρίκνωσή τους και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στον ευρύτερο, αλλά και στο στενό δημόσιο τομέα.
Στις 19:00 την Τετάρτη απευθύνουν κάλεσμα λαϊκής ανυπακοής και μαζικής άρνησης πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών απευθύνουν εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.
Κινητοποιήσεις και την Πέμπτη
Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη εξήγγειλαν τα συνδικάτα των εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ παράλληλα τα σωματεία των εργαζόμενων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, αρχίζουν από αύριο 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Επίσης, το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το Δημόσιο, από τις 12:30 μετά το μεσημέρι ως τη λήξη ωραρίου για τα θέματα της Παιδείας και για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στα Προπύλαια.
Παράλληλα, προγραμματίζεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στη 1 το μεσημέρι, ενώ οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00-17:00).
Την ίδια ημέρα στις 18:30 το απόγευμα, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση "Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε" σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.
Επίσης, η συνέλευση των "Αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα αποφάσισε να καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή (25.9.2011) στις 7 το απόγευμα.


Πηγή          ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...