Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Η επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων τα οποία επαναξιολογούνται από τους δανειστές της χώρας, με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα να γίνεται πιο σκληρό με καταστροφικό για το επίπεδο ζωής της χώρας ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης το οποίο και κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
"Ε": "ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ" - Σαρώνονται τώρα υπάλληλοι, μισθοί, συντάξεις, ξαναγράφεται πιο σκληρό το Μεσοπρόθεσμο! - Καταστροφικό για το επίπεδο ζωής το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης • Νωρίτερα ένα χρόνο ολοκληρώνεται, με πιο άγριο τρόπο, το Μνημόνιο!
"Ξαναγράφεται το Μεσοπρόθεσμο από την αρχή, φέρνοντας νωρίτερα, μέχρι το 2014, όλο το πακέτο μέτρων συνολικού ύψους 28,35 δισ. ευρώ. Από τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Ε. Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας προέκυψε η επίσπευση των μέτρων, τα οποία επαναξιολογούνται στο σύνολό τους από τα κλιμάκια των δανειστών. Στο τραπέζι των σκληρών διαπραγματεύσεων διερευνώνται, μεταξύ άλλων, απολύσεις περίπου 58.000 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εργασιακή εφεδρεία κατ' αρχάς για 20.000-30.000 υπαλλήλους, απολύσεις απασχολουμένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου τόσο στον ευρύτερο όσο και στο στενό δημόσιο τομέα, μείωση 40% των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, πλαφόν στις συντάξεις, περικοπή του εφάπαξ, μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 6.000 ευρώ, εφάπαξ ή μεγαλύτερη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, αύξηση αντικειμενικών αξιών".
Η ΑΥΓΗ: "Πώς πούλησαν την Ελλάδα στην τρόικα".
"Σοκ από την παροδοχή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή ότι καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν ενέταξε αδιακρίτως τις ΔΕΚΟ στο δημόσιο έλλειμμα".
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "20.000 απολύσεις και καταιγίδα μέτρων".

"Καταιγίδα μέτρων με νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και με 20.000 απολύσεις στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, έρχεται να σαρώσει την ελληνική κοινωνία".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "7 τρισ. δολάρια το κοίτασμα στην Κύπρο".

"Τα λεφτά είναι πολλά από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία έχει ήδη αξιολογήσει το ρίσκο μιας - ακόμα και πολυμέτωπης - πολεμικής αναμέτρησης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Το απόλυτο χάος".

"Το απόλυτο... μπάχαλο κατάφερε να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, με τους χειρισμούς του στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Με τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις του, όχι μόνο έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία στα... βράχια και τους πολίτες στο... τρελάδικο, αλλά κατάφερε να προκαλέσει την οργή ακόμα και των χωρών της ευρωζώνης".
ΕΘΝΟΣ: "Ισοπέδωση συντάξεων με νέο χαράτσι".
"Νέο χαράτσι που ισοπεδώνει τις συντάξεις επιβάλλει το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Προβλέπει ειδική εισφορά που κυμαίνεται από 2% μέχρι 20%. Από τον Νοέμβριο ισχύουν και οι δραστικές περικοπές στις επικουρικές. Ψαλίδισμα έως και 15% περιμένει τα εφάπαξ του Δημοσίου".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Γέροντας Παΐσιος για τα μέλλοντα να συμβούν στην Τουρκία!".+
"Τι προείδε ο Γέροντας: «Η Τουρκία θα διαλυθεί».«Κούρδοι κι Αρμένιοι θα κάνουν τα δικά τους κράτη»! «Στον πόλεμο εμείς δεν θα πάθουμε κακό»!... «Την Πόλη θα την ξαναπάρουμε και θα ζείτε κιόλας»! «Ηδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση»!!!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η εκδίκηση της τρόικας".

"Αναθεωρείται το Μεσοπρόθεσμο με ακόμη σκληρότερα μέτρα. Ισοπεδώνουν τις συντάξεις (-15%) σε όλα τα Ταμεία. Οριζόντια μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο. Κόβουν στο μισό (4.000 ευρώ) το αφορολόγητο. Απολύσεις και στο στενό δημόσιο τομέα".

ΕΣΤΙΑ: "Καμμία απόλυσις από το δημόσιο! Ελεγε ο Πρωθυπουργός σε δημοσιογράφο του BBC".
" Η αδυναμία της Κυβερνήσεως Παπανδρέου να εφαρμόση μία συγκροτημένη πολιτική, με αρχή μέση και τέλος, είναι μνημειώδης. Εφέτος αναγκάζεται να κάνη αυτά που δεν έκανε πέρυσι. Και του χρόνου -αν είναι ακόμη εδώ- θα κάνη αυτά που αρνείται να κάνη εφέτος. Ετσι δεν μπορεί να ελέγξη την κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος που τα πράγματα βαίνουν διαρκώς από το κακό στο χειρότερο. Και για την επερχόμενη πτώχευση ευθύνεται στο ακέραιο αυτή η πολιτική".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φορολογούν ακόμη και τους ανέργους".
"Η μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 4.000 ευρώ οδηγεί στη φορολόγηση αποδοχών της τάξης των 350 ευρώ το μήνα! Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας άνεργος που λαμβάνει μηνιαία 460 ευρώ επίδομα ανεργίας και το χρόνο έχει εισόδημα 5.520 ευρώ, θα φορολογείται".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Το «σχέδιο Β» κερδίζει έδαφος".
"Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα εκτιναχθεί στο 189,1% του ΑΕΠ το 2012 και θα υποχωρήσει μόλις στο 165,6% το 2015, το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης κερδίζει έδαφος".
Η ΝΙΚΗ: " Χρεοκοπία εντός του ευρώ".

"Σύμβουλος του Σόιμπλε αποκάλυψε τη διαδικασία πτώχευσης που επέλεξε η Γερμανία για τη χώρα μας καθώς και το χρονικό διάστημα. Η λύση στο πρόβλημα για τους ξένους θα φέρει «κούρεμα» του χρέους κατά 60% όμως οι ελληνικές τράπεζες θα καταρρεύσουν".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Παράταση στην αγωνία... ".

"Για να οριστικοποιηθεί η όποια συμφωνία για την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων διάσωσης προς την Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, δήλωσαν χθες στο Reuter πηγές κοντά στους δανειστές της χώρας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι σήμερα στο Σύνταγμα".
"Οργανωμένα, με τα συνδικάτα, συλλογικά - μαζικά να αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδημα με την ειδική εισφορά «αλληλεγγύης», με το ειδικό τέλος στα σπίτια και τα μικρομάγαζα μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Συλλογικά, μαχητικά να σταθούμε απέναντι σε όλους αυτούς που μας οδηγούν στον γκρεμό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μαχαίρι σε μισθούς, εφάπαξ, συντάξεις και αφορολόγητο".
"Μαχαίρι στους μισθούς, στο εφάπαξ, στις συντάξεις -κύριες και επικουρικές- αλλά και στο αφορολόγητο επιβάλλει η τρόικα μέσω των διαπραγματεύσεων για την εκταμίευση της έκτης δόσης. Στο μεταξύ συνεχίζεται το «παζάρι» για τον αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι θα απομακρυνθούν από τις θέσεις τους με την εφαρμογή της εφεδρείας".
City Press: "Νέος γύρος απεργιών".
"Χωρίς συγκοινωνίες αύριο η Αθήνα. Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές. Προς δυναμικές κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: " Επιστρέφει η τρόικα για να «κλειδώσει» τα μέτρα".

"Επιστρέφουν στην Αθήνα, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το «πακέτο» των μέτρων που θα διασφαλίσει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2011, το 2012, αλλά και το 2013 και 2014".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Η τρόικα επιστρέφει. Καταρχήν συμφωνία για τα νέα μέτρα".
"Συμφωνία επετεύχθη για τα μέτρα που θα ληφθούν φέτος. Η συζήτηση συνεχίζεται για τις παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν με τους προϋπολογισμούς 2012, 2013 και 2014. Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας".
ΚΕΡΔΟΣ: "Μέτρα μέχρι και το 2014".

"Αφόρητες πιέσεις να «φορέσουν» οι έκτακτες εισφορές τον μανδύα της μονιμότητας αλλά και να σχηματοποιηθούν τα μέτρα μέχρι και το 2014 δέχθηκε χθες το υπουργείο Οικονομικών από την τρόικα σε μία προσπάθεια να διασφαλιστεί η εκτέλεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δεσμεύοντας -ταυτόχρονα- και την επομένη κυβέρνηση. Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την οριστικοποίηση των μέτρων".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πιο κοντά στη νέα δόση με βαρύ τίμημα μέτρων".
'Βαρύ πακέτο μέτρων με θύματα νοικοκυριά, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους και όλους τους φορολογούμενους, συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, ενώπιον του κινδύνου απώλειας της 6ης του δανείου, ύψους 8 δισ. ευρώ, που θα άνοιγε το δρόμο για τη χρεοκοπία".

   
Πηγή        enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...