Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δραματικές αποφάσεις παντού! Εργασιακή εφεδρεία και ενιαίο μισθολόγιο σε όλο το δημόσιο - Ανοίγουν όλα τα επαγγέλματα



- Περίπου 10.000 με 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι πλέον τελικά σε εργασιακή εφεδρεία
- Μεταφέρονται στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων 8 εταιρείες προς πώληση
- Άμεσα οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις φορέων του δημοσίου χωρίς μεταβατική περίοδο
- Μέσα σε τρεις εβδομάδες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Ο κ. Βενιζέλος στις έκτακτες δηλώσεις του δήλωσε ότι τώρα είναι η ευκαιρία μέσα στην κρίση να αλλάξει η φυσιογνωμία της χώρας και να αποκτήσει η Ελλάδα ανταγωνιστικότητα. Έκανε λόγο για αδικία γιατί οι νέες γενιές δεν έχουν το αίσθημα της ασφάλειας και αυτό το αίσθημα πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση ξανά έτσι ώστε οι Έλληνες να νιώθουν υπερήφανοι.

Όπως τόνισε επειδή οι εταίροι είναι εκείνοι που μας δανειοδοτούν η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να λαμβάνει αποφάσεις μαζί τους και όχι μόνη της.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ξεκινά άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες και προωθούνται όλες οι αρμόδιες υπουργικές αποφάσεις, με καταργήσεις φορέων και συγχωνεύσεων φορέων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν θα περιμένουν τους 9 μήνες που είχαν περιθώριο, αλλά άμεσα.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης ότι η εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται τελικά παντού, δηλαδή και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Άλλη σημαντική απόφαση είναι η άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου όπου καταργείται η προσωπική διαφορά. Όπως τόνισε πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημόσιου τομέα θα ονομάζονται κρατικοί υπάλληλοι και θα μπορούν να μετακινηθούν οπουδήποτε.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως στο δημόσιο θα υπάρχει ο ίδιος μισθός, για όσους έχουν τα ίδια χρόνια, την ίδια θέση και ίδια προσόντα. Μία τέτοια απόφαση βάζει τέρμα στα προνόμια στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ενώ θα εξακολουθήσει να υπάρχει επίδομα αλλά μόνο στα διευθυντικά στελέχη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επανεξετάσει το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το σωστό άνοιγμα των επαγγελμάτων, όπως εκείνων του φαρμακοποιού, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε και σαρωτικές αλλαγές στο νέο φορολογικό σύστημα το οποίο όπως τόνισε θα αμβλύνει όλες τις κοινωνικές αδικίες, ενώ σημείωσε πως πρώτα πρέπει να δουν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μετά οι συντελεστές φορολογίας.

Μάλιστα, έκανε λόγο για τέλος στις επιχορηγήσεις σε φορείς που δεν δηλώνουν τις δαπάνες τους, με σκοπό το ψαλίδι στο δημόσιο.





Πηγή         newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...