"Η μόνη λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι να αποχωρήσει η οικογένεια μου από τον Παναθηναϊκό. Αυτό θα γίνει άμεσα" δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στη συνέντευξη Τύπου που διήρκησε σχεδόν 1,5 ώρα.
Το κεφάλαιο της οικογένειας Βαρδινογιάννη έκλεισε οριστικά για τον Παναθηναϊκό, κάτι που επανέλαβε αρκετές φορές ο Τζίγγερ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Το θέμα πλέον είναι αν θα υπάρξει σύντομα επενδυτής που θα αναλάβει τις τύχες της ΠΑΕ και αν αυτός θα εγκριθεί από την οικογένεια. Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός είναι ακέφαλος αφού το 56% των μετοχών θα μείνουν αδρανείς.
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τίμημα για να παραχωρήσει τις μετοχές, κάτι που σημαίνει ότι της δίνει τζάμπα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα με την Παιανία. Θα παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις στην ομάδα για όσο καιρό κριθεί αυτό απαραίτητο.
Πάντως η ουσία είναι ότι αν δεν υπάρξει άμεσα άνθρωπος που θα πάρει τις μετοχές τότε τα προβλήματα θα είναι τεράστια αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας.
Εκτός από τον Τζίγγερ αποχωρούν και έξι μέλη του ΔΣ, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος, Δημήτρης Γόντικας.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη:
"Αφού δεν είμαστε μέλος στον Παναθηναϊκό. Αποχωρούμε άμεσα, καθιστώντας τις μετοχές μας αδρανείς και ανενεργές, παραχωρώντας της σε δικηγορικό γραφείο πληρεξούσιο της Αθήνας.
Δεν συμμετέχουμε πλέον στις αποφάσεις. Οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν διοίκηση. Αυτή η πρωτοβουλία μας, αφήνει ελεύθερο το πεδίο προκειμένου να βρεθεί κάποιος να πάρει τις μετοχές. Το θέμα μεταβίβασης των μετοχών στον Ερασιτέχνη είναι άτοπο. Τελεί ήδη υπό διοίκηση πρωτοδικείου και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Εφόσον ο Ερασιτέχνης λύσει το πρόβλημά του είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Ο Παναθηναϊκός σπαράζεται από έναν άναδρο πόλεμο που διαρκεί εδώ και πολύ καιρό. Η στοχοποίηση της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά έχει κυρίαρχο ρόλο.
Δεν έχουμε βάλει τιμή. Παραχωρούμε τις μετοχές. Δεν θέλω να περάσουμε αυτά που πέρασαν άλλες ομάδες με τον κάθε τυχάρπαστο. Θα προσπαθήσουμε να υπάρξει μία σοβαρότητα. Οχι να κάνει ο καθένας το όνομά του μέσω Παναθηνηναϊκού. Πρέπει να βρεθεί κάποιος που τις θέλει και δεν θα υπάρξει κανένα θέμα τιμήματος.
Ευχαρίστως να παραχωρήσω τις μετοχές στους νυν μετόχους. Αλλά θα πρέπει να το κάνουν επίσημα, όχι μέσω διαρροών στον κύκλο.
Δεν θα χαλάσω τη συμφωνία για την Παιανία και δεν πρόκειται να αφήσω τον Παναθηναϊκό χωρίς προπονητικό κέντρο. Πάντως ο οποιοσδήποτε θέλει να επενδύσει μπορεί να αγοράσει ένα οικόπεδο και να φτιάξει ένα κέντρο. Μέχρι να γίνει αυτό ο Παναθηναϊκός θα είναι στην Παιανία.
Εταιρεία λαϊκής βάσης δεν είναι κατά τη γνώμη μου ρεαλιστική αυτή τη στιγμή, αλλά αν μια ομάδα ανθρώπων τη δημιουργήσει τότε όλα αλλάζουν.
Ο κύριος Γιαννακόπουλος προς τιμήν του δεν ανακατευόταν σε τέτοια πράγματα, να μείνει ή να φύγει προπονητής. Για λόγους που δεν κατάλαβα είχε περάσει στην απομόνωση.
Με αφορμή την πρώτη ανακοίνωση που βγήκε στήριξης στον Τεν Κάτε είπα ότι καλό θα ήταν και οι βασικότεροι μέτοχοι να έχουν πιο συχνές συναντήσεις. Είχα προτείνει να γίνονται συναντήσεις και γεύματα εργασίας από τα Χριστούγεννα του 2008. Εγινε προσπάθεια, δεν προχώρησε και μείναμε σε συναντήσεις μεταξύ των τριών. Δεν είχαμε κάποιον λόγο να απομονώνουμε τον κύριο Γιαννακόπουλο και έτσι έκανα τν συνάντηση στο Πεντελικό. Το έκανα επίτηδες εκεί για να περάσει το μήνυμα ότι όλοι είμαστε μαζί. Δεν κάναμε καμία συζήτηση για προεδρίες. Γι' αυτό το περίφημο ραντεβού ακούσαμε και οι δύο μας πλήθος σχολιασμών. Σε όλη την πορεία της πολυμετοχικότητας βασικός μέτοχος-αμέτοχος για άλλους, ήταν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.
Ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα. Δεν ήταν αυτό το βασικό λάθος. Ήταν φυσιολογικό το 2008 να γίνουν τόσες μεταγραφές. Χωρίς προϋπολογισμό. Αυτό όμως που θεωρώ εντελώς λάθος ήταν να συμφωνήσουμε έναν προϋπολογισμό και να τον υπερβαίνουμε και να φτάνουμε εκεί που είμαστε σήμερα. Σε αυτό έχει ευθύνη ο τεχνικός διευθυντής.
Αν μετρήσουμε τα πρωταθλήματα, τότε χάσαμε. Αν δούμε το πως κατακτούνται τα πρωταθλήματα, τότε κερδίσαμε. Πετύχαμε σαν Παναθηναϊκός την αλλαγή του ποδοσφαίρου με τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας, αλλά το πληρώσαμε.
Το 2004 πανηγυρίσαμε το Euro ως Ελλάδα με παίκτες του Παναθηναϊκού. Ήμασταν η μόνη ομάδα που δεν χρώσταγε ούτε ευρώ.
Το 2008 υπήρξε αναβρασμός λόγω αποτυχημένων αποτελεσμάτων. το 2008. Υπήρχαν δύο δρόμοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε πουλήσει να είχαμε βγάλει λεφτά και να αποχωρούσαμεε. Προτιμήσαμε όμως να μπουν λεφτά στην ομάδα.
Δεν υπάρχει τίμημα. Δεν μεταφράζεται. Αν έρθει εταιρία με υπόσταση πιστεύω ότι εύκολα θα προχωρήσουμε. Αν έρθει κάποια off-shore εταιρεία από χώρα ανύπαρκτη τότε θα υπάρχει θέμα με την επιτροπή επαγγλεματικού αθλητισμού.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το μοναδικό πρόβλημα στο ποδόσφαιρο είναι ο Αχιλλέας και ο Μάκης. Το έχουμε ξαναζήσει αυτό με τις περίφημες κασσέτες. Το μόνο που καταφέραμε τότε ήταν να φύγουμε απο τη παράγκα και να πάμε στον Γκαγκάτση.
Θέλω να ευχαριστήσω τον απλό κόσμο που στήριξε τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια. Όλους τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Χρήστο Αθανασόπουλο. Και δύο ποδοσφαιριστές. Τον Γιάννη Γκούμα ο οποίος έφυγε με άσχημο τρόπο από την ομάδα και τον Λουκά Βύντρα. Τον Σπύρο Λιβαθηνό για τη δουλειά του στις ακαδημίες. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Βέλιτς που έφερε εξαιρετικούς παίκτες στην ομάδα αλλά έπεσε σε άσχημη περίοδο. Ακόμη και ο Αχιλλέας Μπέος βοήθησε στη Σούπερ Λίγκα. Αν δεν είχε καρατομηθεί ο Πέτρος Κόκκαλης για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, θα είχε αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον έναν και μοναδικόΚαπετάνιο.Ένας ήταν ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην ομάδα. Ήταν δίπλα μου πάντα. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με βοήθησε να διαχειριστώ τα προβλήματα."
Ο Τζίγγερ νωρίτερα ανέλυσε τα όσα έχουν γίνει από την εποχή της πολυμετοχικότητας και μετά. Αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που δεν έγινε ποτέ, αλλά και στα όσα έχουν συμβεί μεταξύ του ιδίου και του Ανδρέα Βγενόπουλου.
"Επέμεινα στην απολύση του τότε δειυθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου, γιατί τον θεωρούσα αποτυχημένο και κύριο υπεύθυνο για τις κακές μετεγγραφές. Ο Νίκος Πατέρας ήταν κάθετα αντίθετος με την απόλυση του. Δεν ανέφερα ποτέ κακοδιαχείρηση από την πλευρά του Νίκου Πατέρα.
Ο Νίκος παραιτήθηκε. Με αιφνιδίασε, όχι με την κακή έννοια, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να αποδεχτώ, δεν είχα περιθώρια αντίδρασης. Με παρακάλεσε να μην το μάθει κανείς μέχρι την Παρασκευή. Αυτό έπραξα και έκανα και δήλωση στήριξης για τον Πατέρα, όταν μια εφημερίδα του επιτέθηκε. Τότε ετέθη το θέμα του επόμενου προέδρου. Ξεκαθάρισα ότι δεν είχα κάποιο όνομα. Τότε πρότεινε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχουμε βριε κάποιον. Τους είπα ότι κύριοι, αν προτείνετε κάποιον γενικής αποδοχής θα τον στηρίξω. Προτάθηκε από τον Πατέρα ο Μαυροκουκουλάκης και του είπα ότι δεν έχω αντίρρηση αν εγκριθεί από όλους. Αλλά δεν προχώρησε η περίπτωσή του.
Έγινε μία προσπάθεια να παραμείνει ο Νικόλας Πατέρας και μου έθεσε δύο όρους να μπουν στο ΔΣ ο κ. Κόντης και αντιπρόεδρος ο Θανάσης Κανελλόπουλος, που ολοι ξέρετε ποιος είναι.
Φτάσαμε να αντιμετωπίζουμε απαράδεκτες καταστάσεις. Δεν μιλάω για τις ύβρεις για την οικογένειά μου, αλλά για την άρρωστη κατάσταση. Προχωρήσαμε με μία λύση που πιστεύαμε ότι θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Υπήρχε αγοραστής και παράμετροι που θα έδιναν άλλη διάσταση στον Παναθηναϊκο. Βγήκαμε και είπαμε ότι χαρίζουμε το 25%. Το κάναμε για να βρεθεί μία λύση. Μετά από μια πολύωρη συζήτηση συμφωνήθηκε ότι η οικογένειά μου θα συμμετείχε με 30% στο επόμενο συμβούλιο και στις αυξήσεις και θα κινούνταν σε αυτό το επίπεδο. Άρα και στην επόμενη αύξηση με 30% θα μπαίναμε, είχαμε δεσμευτεί και ότι θα ήμασταν μειοψηφία στο Δ.Σ και μέχρι το τέλος του κόσμου το ποσοστό που χάριζα θα το έπαιρνε μέσω αύξησης ο Ανδρέας. Ο Πατέρας ποτέ δεν είχε δηλώσει υποψήφιος αγοραστής του Παναθηναϊκού."
Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε: "Θα δώσω απαντήσεις και εξηγήσεις σε όλα τα θέμα γιατί κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά. Θα ξεκινήσω με μία ιστορική διαδρομή γιατί έχει εξαιρετική σημασία να θυμηθούμε τι έχει συμβεί.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν έγινε ποτέ γιατί δεν έβαλαν χρήματα όλες οι πλευρές."
Πηγή newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου