Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακό μπαράζ. Χειρόφρενο σε όλα τα μέσα μεταφοράς την Τρίτη, επί ποδός και άλλοι κλάδοι



Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων στον τομέα των μεταφορών ανοίγει την Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας προγραμματίζουν 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα. Επίσης, σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας, ενώ απεργίες διαρκείας έχουν προαναγγείλει οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.


Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποφάσισαν 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα, αντιδρώντας στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και τη μισθωτή εφεδρεία που αποτελεί ήδη νόμο του κράτους.

Την απόφαση για τη νέα απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων την Παρασκευή ενώ σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να εγκριθεί και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του κάθε μέσου ξεχωριστά. Ήδη, σύμφωνα με τα Νέα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό (Σωματείο Λειτουργίας) επικύρωσαν από την Κυριακή την απόφαση για απεργία.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς, όπως τονίζουν, «η εφαρμογή αυτού του νόμου, εκτός του ότι οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, θα οδηγήσει και σε λουκέτο τις αστικές συγκοινωνίες, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για την εκτέλεση των δρομολογίων».

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ όλης της χώρας. Τα προβλήματα αναμένεται να είναι μεγαλύτερα κυρίως στις αστικές συγκοινωνίες των μεγάλων πόλεων.

Αντίθετα, όσον αφορά τις μετακινήσεις με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ιδιοκτητών ΚΤΕΛ, Σοφοκλή Φάτσιο, δεν αναμένονται σοβαρά προβλήματα στα δρομολόγια, καθώς το 90% των λεωφορείων κινείται από τους ιδιοκτήτες.

Επί ποδός βρίσκονται και οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών - βυτιοφόρωνΔημόσιας Χρήσης, οι οποίοι προαναγγέλλουν απεργίες διαρκείας, εφόσον το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των δύο κλάδων κατατεθεί στη Βουλή χωρίς αλλαγές.







Πηγή          tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...