Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Επίθεση πρυτάνεων στο υπ.Παιδείας




Αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε και η 68η Σύνοδος των Πρυτάνεων, στην Κομοτηνή. Σημεία αιχμής ήταν η οικονομική κρίση που επιδρά καταλυτικά στην οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων, με τις συνεχείς περικοπές των πιστώσεων, αλλά και η εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου.


Δριμύτατη ήταν και πάλι η επίθεση των πρυτάνεων εναντίον του υπουργείου Παιδείας, καθώς η Α. Διαμαντοπούλου δεν παρέστη στη Σύνοδο λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης της στην Πολωνία.

«Αντί για διάλογο» τόνισαν οι πρυτάνεις «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, απούσα και από αυτή τη Σύνοδο, παρεμβαίνει στη διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των Συμβουλίων με τροπολογίες και ρυθμίσεις που συνιστούν θεσμική εκτροπή και ευνοούν τη δημιουργία ισχυρών ομαδοποιήσεων».

Οι πρυτάνεις κατήγγειλαν πως έτσι «διακυβεύεται η ενότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποδυναμώνεται η διοίκηση των Πανεπιστημίων και ακυρώνεται η συμβολή τους στην έξοδο της χώρας από την κρίση».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζήτησε από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου «να αναληφθούν πρωτοβουλίες με σκοπό την αποκατάσταση των όρων ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας των Πανεπιστημίων». Παράλληλα, όρισε το τριήμερο 15-17 Νοεμβρίου 2011 ως «Ημέρες του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου» και κάλεσε την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις στήριξής του.







Πηγή                 tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...