Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ . ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ....ΖΗΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ !!!




Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διότι δεν λαμβάνει τολμηρότερα βήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και κατέστησε σαφές ότι ....
η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν τα μεγάλα κόμματα στη χώρα καθώς και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμευθούν γραπτώς να υποστηρίξουν τα μέτρα λιτότητας.
«Το ευρωπαϊκό νόμισμα βασίζεται σε μια κεντρική τράπεζα που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη....
νομισματική πολιτική και αυτό υπήρξε προϋπόθεση για την δημιουργία της ένωσης. Αυτή είναι η εντολή. Αυτήν εφαρμόζουμε. Και χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά το να επικρίνουμε την ΕΚΤ» όπως αυτή τη στιγμή κάνουν αυτά τα αριστερά κόμματα, είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική Βουλή.
Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε σήμερα το ελληνικό συντηρητικό κόμμα να δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις και να μεταπείσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Αθήνα, λέγοντας πως είναι «ακόμα πιο λυπηρό» το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τις προσπάθειες πού κάνει η Γερμανία για τη διάσωση της Ελλάδας.
«Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης», είπε η Μέρκελ στην διάρκεια ομιλίας της στην Μπούντεσταγκ, αναφερόμενη στα 8 δισ. ευρώ που αναμένει η Αθήνα. Πρόκειται για την έκτη δόση της δανειακής σύμβασης ύψους 110 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ από την μια και την Ελλάδα από την άλλη, το 2010.
Όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι η αποδέσμευση της δόσης εξαρτάται «όχι μόνο από μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά επίσης και από εκείνη των ελληνικών κομμάτων της αριστεράς που δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της έκτης δόσης», τόνισε η Άγγελα Μέρκελ στην ομιλία της στη Βουλή.







Πηγή       ksipnistere.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...