Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Σε θετικό κλίμα ο διάλογος με τους πρυτάνεις

Σε θετικό κλίμα ο διάλογος με τους πρυτάνεις



Βρέθηκε λύση για τις φοιτητικές εστίες, είπε ο αναπληρωτής υπ. Παιδείας

Για εποικοδομητικό διάλογο με τους πρυτάνεις, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μετά τη σύσκεψη που είχε με μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων. 

«Κάναμε έναν συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Μέσα στο πλαίσιο αυτό, βρήκαμε από κοινού λύση για το θέμα της παραλαβής και λειτουργίας των φοιτητικών εστιών από τα ΑΕΙ, κάτι το οποίο αποτελούσε ένα αγκάθι για τα Ιδρύματα με τον τρόπο και το χρόνο στον οποίο θα γινόταν αυτό. Και νομίζω ότι βρήκαμε μια λύση που εγγυάται την ομαλή παραλαβή και λειτουργία των φοιτητικών εστιών».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να μπορέσουμε να πετύχουμε την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων» ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογραμμίζοντας πως για το λόγο αυτό ζήτησε να εξαιρεθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι από την εφεδρεία για ένα χρόνο, «ούτως ώστε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο και στην προσπάθεια υλοποίησης του Νόμου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». 

«Τέλος, συζητήσαμε για την πλήρη εφαρμογή του Νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως έχω τονίσει από την στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου και όπως άλλωστε τόνισε και έθεσε το πλαίσιο και ο πρωθυπουργός» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας.






Πηγή           newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...