Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ; Το Reuters μετέδωσε : “Η Ελλάδα μετέφερε στο Αγγλικό δίκαιο τα ομόλογα του PSI”





ο πρακτορείο Reuters μετέδωσε 21/12/2011 στις 10 ώρα Ην.Βασιλείου ότι σύμφωνα με Τραπεζικές πηγές η  Ελλάδα έχει συμφωνήσει στην παραχώρηση του δικαίου των ομολόγων του PSI και στη μετατροπή τους  ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ! ! !

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ REUTERS ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΕΙ !
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ή  ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΕΤΟΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!
ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΔΗΣΗ 




(ΠΡΟΣΟΧΗ: Ισπανικό fund απέσυρε τη συμμετοχή του στο PSI γιατί προτιμά το πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα! Και ο Βενιζέλος ζει στον κόσμο ..happy! )



Εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο Βενιζέλος με το PSI.
Βγαίνει και λέει πως οι συζητήσεις για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων πάνε καλά και μάλιστα ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά οι εξελίξεις (και οι πληροφορίες) τον διεψεύδουν!
Σύμφωνα με το Reuters, το ισπανικό hedge fund Vega Asset Management που βρίσκεται πίσω από την ισπανική τράπεζα Banco Bilbao Vizcava (BBVA), αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλήγμα στις διαπραγματεύσεις, αφού το συγκεκριμένο fund δεν είναι μικρό…
Η είδηση όμως, κρύβεται πίσω από τα προφανή. Το συγκεκριμένο fund επέλεξε να αποχωρήσει γιατί κατέχει μεγάλο αριθμό ελληνικών CDS. Τι σημαίνει αυτό; Προτιμά το πιστωτικό γεγονός από το να συμμετάσχει στην ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων!
Πλέον, είναι διάχυτος ο φόβος ότι θα ακολουθήσουν και πολλά ακόμα funds και τράπεζες που θα είναι κάτοχοι CDS και θα προτιμήσουν το πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα.
Ήδη από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και το IIF διαρρέεται ότι τα συζητήσεις δεν πάνε καθόλου καλά, και εκφράζουν αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει επίτευξη οριστικής συμφωνίας, αλλά προβληματίζονται και για ποσοστό συμμετοχής στο PSI.
Το μόνο σίγουρο που υπάρχει, δεν είναι ούτε καν το επιτόκιο των νέων ομολόγων, αλλά το γεγονός ότι τα ελληνικά ομόλογα θα υπαχθούν στο βρετανικό δίκαιο, καθώς οι ξένοι το είχαν ως πρώτο στόχο.






Πηγή          olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...