Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πορτοκαλί συναγερμός στη Βουλγαρία

Πορτοκαλί συναγερμός στη Βουλγαρία


Η χώρα έχει μπει στην… κατάψυξη!

Οι βουλγαρικές αρχές κήρυξαν σήμερα «πορτοκαλί συναγερμό» σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, λόγω του πολικού ψύχους που επικρατεί.

Με εξαίρεση τρεις περιφέρειες στα νοτιοδυτικά της χώρας, όλη η υπόλοιπη Βουλγαρία έχει μπει στην… κατάψυξη, με θερμοκρασίες της τάξεως των -24 βαθμών Κελσίου στην πόλη Τσιρπάν, -21 και -19 στις παραδουνάβιες πόλεις Βίντιν και Ρούσε αντίστοιχα.

Μάλιστα, μπορεί το τσουχτερό κρύο να είναι σύνηθες φαινόμενο για τη Βουλγαρία αυτή την εποχή, αλλά η επέκτασή του σε τόσο πολλές περιοχές της χώρας (συνολικά 15 σημεία) είναι φαινόμενο που παραπέμπει στο μακρινό 1961, όπως σχολιάζουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, δύο άτομα στις ορεινές πόλεις Σμόλιαν και Γκάμπροβο διαγνώστηκαν με βαριάς μορφής κρυοπαγήματα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία BNP, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση του εθνικού συστήματος έκτακτης ανάγκης «112».

Οι ιατρικές αρχές της χώρας συνέστησαν στους Βούλγαρους, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους, να μένουν σπίτι τους και να βγαίνουν έξω μόνο σε περίπτωση ανάγκης ως το τέλος της εβδομάδας, αφού αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

Ο Δούναβης άρχισε να παγώνει στην περιοχή της πόλης Σιλίστρα και εκτιμάται πως είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση πλεούμενων πάγων στον ποταμό.

Στο μεταξύ, 173 σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά, εξαιτίας του κρύου, αλλά και της γρίπης που κυκλοφορεί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Σεργκέι Ιγνάτοφ.

Ο κ. Ιγνάτοφ συνέστησε, μάλιστα, στους αρμόδιους του συστήματος της μέσης εκπαίδευσης στη Βουλγαρία να κάνουν μετατροπές στο σχολικό πρόγραμμα, προκειμένου να μην χρειάζεται να κυκλοφορούν πολύ οι μαθητές τις ώρες της ημέρας με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Από την πλευρά του, ο Δήμος της Σόφιας φιλοξένησε 530 άστεγους σε διάφορα ιδρύματα τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.






Πηγή        newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...