Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

"Το έριξα στα βράχια για διαφήμιση"



Σοκ προκαλεί η απολογία του Ιταλού καπετάνιου του κρουαζιερόπλοιουCosta Concordia, ο οποίος δικαιολογείται για το ναυάγιο, δηλώνοντας με κυνικό τρόπο ότι έριξε το πλοίο στα βράχια για …

διαφήμιση. «H πλοιοκτήτρια εταιρία γνώριζε πολύ καλά ότι θα κάναμε υπόκλιση στο νησί. Ήταν μια καθιερωμένη πρακτική», είπε στον εισαγγελέα του Γκροσσέτο, ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκεττίνο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπήρξαν πολλές παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές και ότι η συνήθεια αυτή, λειτουργούσε θετικά, ως διαφήμιση, για την εταιρία Costa».

Ο Ιταλός κυβερνήτης μέχρι στιγμής, αρνούνταν κάθε σχετική ευθύνη, τώρα ωστόσο δέχεται ότι, ίσως, μια μόνον φορά, να είχε πληροφορηθεί για την συγκεκριμένη αυτή αλλαγή στην πορεία πλεύσης. Το στοιχείο αυτό ωστόσο, μπορεί να αναδειχθεί καθοριστικό, σε ό, τι αφορά τις αποζημιώσεις που θα ζητήσουν οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων.

Πάντως σε ό, τι αφορά την καθυστέρηση στην εκκένωση του πλοίου, ο Σκεττίνο φέρεται να κατέθεσε στους εισαγγελείς ότι «έδωσε εντολή να αρχίσει, όταν κατάλαβε ότι δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να γυρίσει πίσω». Δεν είπε ωστόσο λέξη για το μοιραίο λάθος, που του καταλογίζεται, ότι δηλαδή εγκατέλειψε το Costa Concordia, ενώ χιλιάδες επιβάτες δεν είχαν ακόμη μπει σε σωσίβιες λέμβους.









Πηγη   on-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...