Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Η χλιδή, η «προστασία» και η «εντυπωσιακή Σλοβάκα»

Η χλιδή, η «προστασία» και η «εντυπωσιακή Σλοβάκα»



Νέα στοιχεία για τη Μαφία της Θεσσαλονίκης

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πρωτοφανές κύκλωμα τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», με τα βία του «αρπαχτικού» δρούσαν τα μέλη των τοκογλυφικών συμμοριών της Βόρειας Ελλάδας, και «δάγκωναν» τα θύματά τους, όπου έβρισκαν, «βάζοντας χέρι» και στα περιουσιακά στοιχεία τους εάν οι δανειζόμενοι δεν μπορούσαν να τους αποπληρώσουν.

Συχνά μάλιστα, υποχρέωναν τα θύματά τους να υπογράψουν χρεωστικά έγγραφα με μεγαλύτερα ποσά από αυτά που είχαν συμφωνηθεί.

Εξάλλου, οι τοκογλύφοι φαίνονται ότι είχαν... ακριβά γούστα, αγοράζοντας μάλιστα πολλά κοσμήματα, από τα χρήματα που παρανόμως κέρδιζαν, ιδίως χρυσά, βάση και των ευρημάτων της αστυνομίας. 

Η οργάνωση, που αποκαλείται από πολλούς και «λευκή καμόρα», δεν είχε να... ζηλέψει τίποτε από μία συνηθισμένη μαφία, όπως η ιταλική «κόζα νόστρα», καθώς και οι μπράβοι της «προστάτευαν» συγκεκριμένα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, συχνά μετά από εκβιασμούς. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι οκτώ γυναίκες συμμετείχαν στο κύκλωμα, είτε οργανώνοντας τις κινήσεις του, είτε ενδεχομένως ως δόλωμα. Μάλιστα, μεταξύ αυτών και μία «εντυπωσιακή Σλοβάκα», όπως αναφέρουν πηγές, η Μικαέλα Χολάζοβα, ηλικίας 32 ετών, σύζυγος του εγκεφάλου της οργάνωσης, Κώστα Μελέτη, η οποία διεκδίκησε μια θέση στο κύκλωμα και συντόνιζε πολλές από τις σκοτεινές «δουλειές» της οργάνωσης.







Πηγή        newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...