Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ναυάγησε η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στο Μαρκόπουλο

Ναυάγησε η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στο Μαρκόπουλο



Καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση

Σε ναυάγιο κατέληξε η κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) στο Μαρκόπουλο, μετά την αντίδραση πολιτών και περιβαλλοντολόγων, που είχε ως αποτέλεσμα να υπαναχωρήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, που στήριζαν τη δημιουργία του.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εξετάστηκε λεπτομερώς το ζήτημα της κατασκευής και λειτουργίας του ΚΑΝ, χωρίς να λείψουν οι εντάσεις. Η καταψήφισή της πρότασης δημιουργίας του από 19 δημοτικούς συμβούλους -έντεκα της συμπολίτευσης- τελικά ακύρωσε την εκτέλεση του έργου.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θύμιζε λαϊκό δικαστήριο, με τη μέση ηλικία του κοινού να είναι 65-70 ετών και τον 84χρονο επικεφαλής της αντιτιθέμενης στο έργο «Κίνησης πολιτών» Νικήτα Βλάχο να καταθέτει κείμενο ακύρωσης με 2.500 υπογραφές!

Τα γιουχαίσματα και οι λεκτικές επιθέσεις σε βάρος επιστημόνων που θα υπεράσπιζαν το έργο οδήγησε τους τελευταίους να αποχωρήσουν στο πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια των συνολικών αντιδράσεων, οι υποστηρικτές του έργου τα αποδίδουν στον Μητροπολίτη Μεσογαίας, Νικόλαο, αρχής γενομένης με την έκδοση εγκύκλιου προς τους πιστούς, την 11η Δεκεμβρίου. Εκεί γινόταν αναφορά για «αμφίβολες επενδύσεις» και για «περιφρόνηση της εκκλησιαστικής παράδοσης». Στη συνέχεια οι ιερείς δήλωσαν άρνηση να τελέσουν την εξόδιο ακολουθία σε όποιον επιλέξει την αποτέφρωση.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...