ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατόπιν ενημέρωσης καταναλωτή, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε διακίνηση μιας παρτίδας του προϊόντος APTAMIL 2 της
MILUPA με μη ορθή επισήμανση.
Τα στοιχεία της παρτίδας είναι :
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΤΙ Α
Aptamil 2 MILUPA
(NUMIL HELLAS)
238820
με ημερομηνία λήξης 24.01.2014
(βλ. κάτω μέρος συσκευασίας)
Στη συγκεκριμένη παρτίδα αναφέρεται λανθασμένα, ότι προορίζεται για βρέφη «από 0 – 6 μηνών» αντί του
ορθού «από 6 μηνών».
Το πρόβλημα περιορίζεται στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΠΑΡΤΙ Α και δεν κυκλοφορεί στην αγορά άλλη
παρτίδα με τη συγκεκριμένη εσφαλμένη επισήμανση.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία την προληπτική απόσυρση της εν λόγω παρτίδας για την αποκατάσταση
της επισήμανσης και τη σχετική ενημέρωση των καταναλωτών, ενέργειες στις οποίες έχει ανταποκριθεί άμεσα η
εταιρεία.
Επισυνάπτεται η ορθή και η εσφαλμένη απεικόνιση του προϊόντος.
...............................................................................
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσωρινή αναστολή λειτουργίας τυροκομείου
Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας εγκατάστασης παραγωγής προϊόντων με βάση το γάλα (τυροκομείο), που εδρεύει στην Καλαμπάκα Θεσσαλίας, προχώρησε ο ΕΦΕΤ με γνώμονα την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την επιχείρηση με την επωνυμία «Χρ. Βλαχογιάννης & ΣΙΑ ΟΕ», στην οποία ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ διαπίστωσαν καθ' υποτροπή σειρά παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας των ελεγκτών, που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων :
• Η επιχείρηση στερείται άδειας λειτουργίας.
• Η επιχείρηση στερείται κωδικού αριθμού έγκρισης.
• Το επίπεδο υγιεινής των χώρων και εξοπλισμού ήταν ανεπαρκές. Αναφέρεται επί παραδείγματι ότι στον χώρο παραγωγής των τυριών τυρογάλακτος υπάρχουν εστίες μούχλας στην οροφή (απόρροια κακού συστήματος εξαερισμού) και στον χώρο ωρίμανσης της φέτας διαπιστώθηκε παρουσία αραχνών λόγω ελλιπούς εφαρμογής προγράμματος καθαρισμού.
• Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης της υγιεινής και της ασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων στηριζόμενο στις αρχές του HACCP, ωστόσο η μελέτη χρειάζεται αναθεώρηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου