Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

πΑΕΙ ο νόμος της Άννας

πΑΕΙ ο νόμος της Άννας



Ο διάδοχος της Άννας Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή του, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και την υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, ότι ανατίθεται εκ νέου στις Συγκλήτους των πανεπιστημίων η αρμοδιότητα έγκρισης των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων για το 2012.

Ο κ. Μπαμπινιώτης προχώρησε σε αυτήν απόφαση επικαλούμενος τις οικονομικές δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα καθώς και του αναγκαστικού «κουρέματος» των ομολόγων τους.
Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για τη διατήρηση του πρότερου καθεστώτος μόνο για αυτόν τον χρόνο, ώστε να αρθούν τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα.
Πάντως, άφησε ανοιχτό πεδίο αλλαγών στο νόμο Διαμαντοπούλου, συγκροτώντας επταμελή ομάδα εργασίας από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεις Πανεπιστημίων, η οποία θα εξετάσει τυχόν δυσλειτουργίες και θα προτείνει εναλλακτικές λύσεις.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με τις αποφάσεις αυτές ωφελούνται όσα ιδρύματα απέφυγαν να εκλέξουν Συμβούλια Διοίκησης, ενώ δεν επιβραβεύονται τα επτά ΑΕΙ, που εφάρμοσαν πλήρως το νόμο, παρά τις αντιξοότητες.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από τα επτά μέλη της ομάδας που θα προχωρήσει στις διορθωτικές προτάσεις, είναι πρυτάνεις που αντιδρούσαν έντονα στα Συμβούλια Διοίκησης.



newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...