Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ισλανδία: Δείτε πως τα κατάφερε πηγαίνοντας κόντρα σε Ε.Ε και ΔΝΤ! (vid)

Ισλανδία: Δείτε πως τα κατάφερε πηγαίνοντας κόντρα σε Ε.Ε και ΔΝΤ! (vid)



Το 2008 η Ισλανδία ήρθε αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή. Οι τρεις τράπεζές της κατέρρευσαν συμπαρασύροντας στο γκρεμό όλη την κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.

Τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, η Ισλανδία άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Η ανεργία μειώνεται, η ανάπτυξη βρίσκεται περίπου στο 2,5%.
Ωστόσο για να γίνει αυτό, μπήκαν σε εφαρμογή ανορθόδοξοι χειρισμοί, τελείως διαφορετικοί από αυτούς που επιβάλλει η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. σε χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση. Χειρισμοί που πολλές φορές έφεραν τη χώρα αντιμέτωπη με τη Διεθνή Κοινότητα και τις αγορές.
Πλέον ακόμα και το Δ.Ν.Τ. παραδέχεται πως η διαφορετική διαχείριση της κρίσης από τους Ισλανδούς έφερε καρπούς.
Πώς τα κατάφεραν οι απόγονοι των Βίκινγκς;
Αυτό ήταν το θέμα του τελευταίου ντοκιμαντέρ του Εξάντα του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτλο «Μαθήματα από τους Βίκινγκς» που προβλήθηκε από την ΝΕΤ.
Και μπορεί το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ να μην κέρδισε την μάχη της τηλεθέασης αλλά κέρδισε σίγουρα τα κοινωνικά δίκτυα!
Και πιο συγκεκριμένα το Twitter, όπου μια ατάκα του ασυνήθιστου δημάρχου του Ρέικιαβικ, Γιον Γκναρ γέμισε το Timeline των Ελλήλων!
«Δεν υπάρχει ηγέτης που θα έρθει να μας σώσει», είπε ο Γκναρ και αμέσως την ατάκα του tweetαραν χιλιάδες χρήστες του κοινωνικού δικτύου.
Ο Γκναρ είναι ένας 43χρονο κωμικός όπου όταν η χώρα είχε ήδη χρεοκοπήσει ίδρυσε ένα κόμμα με τίτλο «Το Καλύτερο Κόμμα».
Κανείς δεν τον πίστεψε!
Άλλωστε κατά την προεκλογική του καμπάνια είχε εξαγγείλει – μεταξύ άλλων - δωρεάν πετσέτες στις πισίνες και μία πολική αρκούδα για το ζωολογικό κήπο.
Το κόμμα του είχε μάλιστα στην καμπάνια του, τους υποψηφίους να τραγουδούν το τραγούδι "Simply the Best" της Τινα Τέρνερ.
Ο κόσμος όμως είχε ανάγκη το γέλιο. Και κάποιον που δεν θα τους κορόιδευε πια. Άλλωστε τα υπόλοιπα κόμματα, τους είχαν οδηγήσει στη χρεοκοπία. 
Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν;
Δείτε το απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται και η εν λόγω ατάκα:
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος / Σενάριο: Γιώργος Αυγερόπουλος, Αχιλλέας Κουρεμένος / Επιτόπια Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Αχιλλέας Κουρεμένος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέξης Μπαρζός / Οργάνωση & Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Συντονισμός Έρευνας: Γεωργία Ανάγνου / Μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Άννα Πρόκου / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Μια παραγωγή της Small Planet για την ΕΡΤ © 2011-2012



mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...