Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΣΤΟ ΦΤΕΡΟ






ΣΟΚ! Δεμένα τελικά τα καράβια!

Αποφασίστηκε τελικά η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιπροπής της ΠΝΟ, αφήνοντας τα νησιά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.
Η ΠΝΟ ζητά την πλήρη απόσυρση του Οίκου Ναύτου από τον ΕΟΠΠΥ και μία σειρά από άλλα αιτήματα.
ΑΠΡ
10

2012


Πολιτεύεται και η Βάνα Μπάρμπα!
Η Βάνα Μπάρμπα αποφασίζει να δηλώσει υποψήφια!
Η γνωστή ηθοποιός προσχωρεί στο ΛΑ.Ο.Σ. και δηλώνει υποψηφιότητα στη Β' Αθηνών, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
ΑΠΡ
10

2012


Eξώσεις-εξπρές σε όσους δεν πληρώνουν το νοίκι τους εγκαίρως
Πληθαίνουν οι περιπτώσεις των εκμισθωτών ακινήτων που έχουν πρόβλημα με τα ανεξόφλητα ενοίκια των διαμερισμάτων τους.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», τα φέσια ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ για φέτος και οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού αυτοί θα πληρώσουν φόρους για χρήματα που δεν έχουν πάρει στα χέρια τους!
ΑΠΡ
10

2012


Γιαούρτωμα Έλληνα παρουσιαστή... live (video)
Συνέβη στον αέρα - την ώρα συνέντευξης γιαούρτια και αυγά εκσφενδονίστηκαν στον παρουσιαστή.
Μάλιστα το BBC, η Daily Telegraph και η Daily Mail αναπαρήγαγαν το video στο οποίο φαίνεται η επίθεση.
ΑΠΡ
10

2012


«Greek dream» τέλος!
Ρεπορτάζ του Reuters έχει ως θέμα το αβέβαιο μέλλον των Αλβανών μεταναστών στη χώρα μας, αναφέροντας πως εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί πρέπει να αποφασίσουν άμεσα για το μέλλον τους. Μένουν ή φεύγουν;
H Iταλία και η Ελλάδα, οι δύο βασικοί προορισμοί των Αλβανών μεταναστών, έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και, όπως αναφέρεται, πλέον είναι εύλογο το ερώτημα αν τελικά ήταν σωστή η πολιτική της Αλβανίας να βασίζει την ανάπτυξή της στα εμβάσματα της διασποράς της.
ΑΠΡ
10

2012


24ωρη απεργία των ΚΤΕΛ τη Μ. Πέμπτη
24ωρη απεργία εξήγγειλαν για τη Μεγάλη Πέμπτη οι εργαζόμενοι των ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την υπογραφή νέας σύμβασης εργασίας και να σταματήσουν οι απολύσεις συναδέλφων τους.
Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος διευκρίνισε ότι η απεργία αυτή δεν πρόκειται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των επιβατών με τα λεωφορεία και πως τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως έχει προγραμματισθεί, δεδομένου ότι το 90% των ιδιοκτητών είναι και οδηγοί.
ΑΠΡ
9

2012


O καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Τα φαινόμενα εντείνονται σήμερα, Μ. Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και τα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
ΑΠΡ
9

2012


Η ευτυχία του να είσαι... Δανός
Μία έρευνα από την εταιρεία Gallup σε 124 χώρες έδειξε πως τελικά οι σκανδικαβικές χώρες έχουν πολλούς ευτυχισμένους πολίτες!
Το 72% των Δανών, το 69% των Σουηδών και το 67% των Φινλανδών δηλώνουν "πολύ ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι".
ΑΠΡ
9

2012


Στο Διαδίκτυο ανεβαίνει το προσωπικό αρχείο του Αϊνστάιν
Ένας πολύτιμος θησαυρός ιστορικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος άρχισε πλέον να διατίθεται online. Πρόκειται για το πλήρες αρχείο του Άλμπερτ Αϊνστάιν, το οποίο ανεβάζει στο Internet το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ (όπου και ανήκει). Σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμα online γύρω στα 2.000 έγγραφα και θα ακολουθήσουν και τα άλλα στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες…
Το αρχείο περιλαμβάνει άγνωστη έως τώρα προσωπική αλληλογραφία του σπουδαίου φυσικού, καθώς και επιστημονικά σημειωματάριά του, μεταξύ των οποίων βρίσκεται για πρώτη φορά τυπωμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=MC²).
ΑΠΡ
8

2012


Σκοτώθηκε ενώ έστελνε μηνύματα στον αγαπημένο της
"Κι εγώ σ’αγαπώ και θα κάνω τα πάντα για να είσαι ευτυχισμένος".
Aυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα της Emy Brochu στον αγαπημένο της. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το αυτοκίνητό της συγκρούστηκε με ένα φορτηγό.
ΑΠΡ
7

2012


Ρομπότ της NASA ανεβαίνει σε βουνό του πλανήτη Αρη
Το ρομπότ Curiosity προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Αύγουστο. Στόχος της NASA ήταν να εξετάσει αν ο Άρης μπορούσε ποτέ να φιλοξενήσει μικροβιακή ζωή.
To Curiosity ζυγίζει έναν τόνο και κόστισε 2,5 δισ. δολάρια. Τώρα το ρομπότ ετοιμάζεται για... νέες κατακτήσεις - θα αναρριχηθεί σε ένα παράξενο όρος στον πλανήτη Άρη, στο οποίο οι επιστήμονες μόλις έδωσαν το όνομα Όρος Sharp, προς τιμήν του Robert Sharp (1911-2004), ενός πρωτοπόρου της πλανητικής επιστήμης. Το όρος Sharp βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κρατήρα Gale, ο οποίος σχηματίστηκε μετά από πρόσκρουση ενός αρχαίου αστεροειδούς. Το βουνό των 5 χιλιομέτρων σχηματίστηκε από πετρώματα που έλιωσαν κατά την πρόσκρουση και αναπήδησαν όπως αναπηδά η επιφάνεια του νερού μετά την πτώση μιας σταγόνας. Τα στρώματα από τα οποία αποτελείται το βουνό Sharp διατηρούν ένα αρχείο της γεωλογικής ιστορίας του Άρη εδώ και 1 δισ. χρόνια.
ΑΠΡ
6

2012


Ναρκωτικά και αλκοόλ για ανήλικους στη Μυτιλήνη (pics
Με τη σύλληψη πέντε μαθητών λυκείου της Μυτιλήνης, οι οποίοι είχαν μαζί τους χασίς, μία θύελλα δημοσιεύσεων ξεκίνησε στα τοπικά μέσα.
Μία δημοσίευση, που αναπαράχθηκε αρκετά, αφορά άρθρο στην εφημερίδα "Εμπρός", όπου ο συντάκτης, όπως ανέφερε, βρήκε φωτογραφίες ανηλίκων που καπνίζουν και φωτογραφίες ανηλίκων σε κακόφημα μπαρ, τις οποίες δημοσίευσε.
ΑΠΡ
6

2012


Διέσωσαν οκτάχρονο αγόρι μεσοπέλαγα 
Μια αγωνιώδης επιχείρηση για τη διάσωση ενός παιδιού 8 ετών στήθηκε στο πλοίο "Νήσος Χίος", την ώρα που έπλεε ανοικτά της Χίου.
Το 8χρονο παιδί είχε χειρουργηθεί πρόσφατα στο κεφάλι και οι γιατροί είχαν απαγορεύσει τα ταξίδια, παρά μόνο με αεροπλάνο. Η οικογένεια του 8χρονου λόγω δύσκολης οικονομικής κατάστασης δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα έξοδα του εισιτηρίου του αεροπλάνου κι έτσι ταξίδεψε με πλοίο. Τα ξημερώματα της Τετάρτης όμως το παιδί παρουσίασε επιληπτικές κρίσεις και έχασε τις αισθήσεις του!
ΑΠΡ
6

2012


Διπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες μετά το 2010
Βαθιά, σε κάποια γωνία του μυαλού. Μια σκέψη επίμονη, μια ανησυχία μόνιμη, αλλά ανομολόγητη. Πολλές είναι οι αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν έναν άνθρωπο να θέσει πρόωρα τέλος στη ζωή του, όμως η δυσμενής οικονομική συγκυρία, τα βαθιά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τη χώρα δίνουν την τελευταία κρίσιμη ώθηση.
Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων από τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία (1018), που λειτουργεί η ΜΚΟ Κλίμακα υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. «Έχουν τουλάχιστον διπλασιαστεί, εάν όχι τριπλασιαστεί», λέει χαρακτηριστικά στην «Κ» ο κλινικός ψυχολόγος της Κλίμακας κ. Άρης Βιόλατζης, αναφέροντας ότι από περίπου μία την ημέρα που ήταν η συχνότητα των αυτοκτονιών το 2009, σήμερα έχουν ξεπεράσει τις δύο. Ακόμα χειρότερα, πρόκειται για τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες, υποπολλαπλάσιες δηλαδή του πραγματικού αριθμού, μιας και οι θάνατοι αυτοί λόγω του ισχυρού ακόμα στίγματος καταγράφονται συνήθως ως δυστυχήματα.
ΑΠΡ
5

2012


Το ιδιόχειρο σημείωμα του αυτόχειρα που συγκλονίζει (pics+videos)
Ο 77χρονος συγκλόνισε την κοινή γνώμη όταν αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.
Το ιδιόχειρο σημείωμά του, που δόθηκε αργότερα στη δημοσιότητα, είναι συγκλονιστικό.
ΑΠΡ
5

2012


Με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιος ο Παύλος Χαϊκάλης;
Ο Παύλος Χαϊκάλης αποκάλυψε πως σκοπεύει να πολιτευτεί, ενώ ανακοίνωσε πως θα κατέβει υποψήφιος με το κόμμα του Πάνου Καμμένου!
Όπως αναφέρει το "Βήμα", ο ηθοποιός είχε δεχτεί πρόταση και από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία απέρριψε γιατί, όπως είπε, δεν μπορούσε να ενταχθεί σε ένα κόμμα που συναινεί στο κόψιμο των μισθών και των συντάξεων.
ΑΠΡ
5

2012


439.000 Ελληνόπουλα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας
Σε 439.000 υπολογίζονται τα Ελληνόπουλα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF, ενώ 100.000 ανήλικοι εργάζονται.
Tο ποσοστό της παιδικής φτώχειας ανέρχεται στο 23% στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. H έκθεση της UNICEF για την "Κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα 2012" αναφέρει πως τα παιδιά στην Ελλάδα είναι η μειονότητα σε έναν πληθυσμό που διαρκώς γερνάει, φτάνοντας στο 17,4% του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Το 1961 ήταν στο 32% του συνολικού πληθυσμού και το 2001 στο 19%.
ΑΠΡ
5

2012


Μεταλλαγμένα τα ηλιοτρόπια του van Gogh
Στους πίνακες της διάσημης σειράς "Ηλιοτρόπια" του van Gogh εύκολα κανείς θα προσέξει πως τα λουλούδια που απεικονίζονται δεν μοιάζουν και πολύ με τα συνηθισμένα ηλιοτρόπια.
Πολλά από αυτά έχουν ασυνήθιστα πολλά πέταλα και σχεδόν καθόλου ηλιόσπορους στο κέντρο τους.
ΑΠΡ
5

2012


Πέμπτη, η καλύτερη μέρα για σεξ!
Μερικές φορές είναι άξιο απορίας πώς οι επιστήμονες εμπνέονται τα αντικείμενα που μελετούν. Όπως και να ‘χει, μια ακόμα απορία λύθηκε: Η Πέμπτη είναι η καλύτερη ημέρα για σεξ (ή μάλλον, η μέρα για το καλύτερο σεξ). Αυτό αποφάνθηκε μελέτη του «London School of Economics & Political Science» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Psychology Today»…
Όπως έδειξε η έρευνα, τις Πέμπτες το ανθρώπινο σώμα παράγει πιο ενεργές σεξουαλικές ορμόνες και επιπλέον η χημεία μεταξύ των δύο συντρόφων είναι αισθητά πιο δυνατή σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες. Στους αντίποδες, η Τρίτη αποδεικνύεται, σύμφωνα με τη μελέτη, η χειρότερη μέρα που θα μπορούσε κάποιος να επιλέξει για να κάνει σεξ.
ΑΠΡ
4

2012


«Φεύγω, για να μην ψάχνω φαγητό στα σκουπίδια»
Τέλος στη ζωή του έβαλε σήμερα ένας 77χρονος άντρας στη μέση της πλατείας Συντάγματος!
Γύρω στις 9 το πρωί ο 77χρονος άντρας στάθηκε στα σκαλιά στης πλατείας και έπειτα αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στους περαστικούς.




Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...