Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Βοιωτία: Τα ναρκωτικά έρχονταν με το ταχυδρομείο από την Ινδία!




Κατασχέθηκαν 7.000 χάπια και έγιναν 3 συλλήψεις!

Είναι το 2ο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών, που λειτουργούσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στη περιοχή της Θήβας και το οποίο εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών. 

Τα μέλη του κυκλώματος λειτουργώντας με συνδέσμους στις δύο χώρες, ταχυδρομούσαν τα χάπια από την Ινδία, μέσα σε δέματα και τα παραλάμβαναν μέσω ταχυδρομείου στην Ελλάδα.

Για την υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο Ινδούς, 58 και 39 ετών, καθώς και σε έναν 35χρονο από το Νεπάλ, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 6.924 χάπια, εκ των οποίων τα 118 υπάγονται στην νομοθεσία περί ναρκωτικών, ενώ τα υπόλοιπα 6.806 θα εξετασθούν εργαστηριακά, για να εξακριβωθεί και να ταυτοποιηθεί η χημική τους σύνθεση.

Πως αποκαλύφθηκε το "ένοχο" περιεχόμενο

Οι άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν ταχυδρομικό δέμα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προερχόμενο από Ινδία, το οποίο περιείχε 2.331 χάπια διαφόρων τύπων, με τελικό προορισμό Ινδικό εστιατόριο στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Χθες το πρωί, σύμφωνα με το LamiaReport, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, παρέλαβαν το δέμα και σε συντονισμένη αστυνομική ελεγχόμενη μεταφορά, μέσω των διανομέων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, πήγα στο εστιατόριο και συνέλαβαν τον 58χρονο Ινδό παραλήπτη του, ο οποίος είχε πάει σαν "πελάτης" στο εστιατόριο. Το μαγαζί όπως όλα δείχνουν το είχαν ως βιτρίνα στην όλη "επιχείριση"...

Σε έλεγχο που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 78 ναρκωτικά χάπια και το χρηματικό ποσό των 6.945 ευρώ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο εστιατόριο βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 10 χάπια άγνωστης χημικής σύνθεσης.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθη για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ένας 35χρονος υπήκοος Νεπάλ, που εργαζόταν ως σερβιτόρος στο κατάστημα, στερούμενος νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην Χώρα μας.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων. Στο σπίτι του 58χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 4.505 χάπια διερευνώμενης χημικής σύνθεσης.
- 1.000 χάρτινες συσκευασίες χαπιών.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών συνελήφθη και ο 39χρονος Ινδός ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, συνεχίζει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για να διαπιστωθεί εάν τα δύο κυκλώματα έχουν σχέση μεταξύ τους, καθώς επίσης εάν υπάρχει και κάποιος εγκέφαλος πίσω από τον συγκεκριμένο τρόπο εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών χαπιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...