Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Μπλόκο στον Κηφισό και ένταση μεταξύ οδηγών και ιδιοκτητών λεωφορείων





 Προσπάθησαν να εμποδίσουν δρομολόγιο οι απεργοί οδηγοί
- Κρατούν κλειστές την είσοδο και την έξοδο
- Εκτός σταθμού επιβιβάζονται και αποβιβάζονται οι επιβάτες
- 20.000 άνθρωποι αναμένεται να μετακινηθούν σήμερα
- Κανονικά τα δρομολόγια στο σταθμό της οδού Λιοσίων 

Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια κάποιοι απεργοί οδηγοί με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, όταν οι πρώτοι κάθισαν μπροστά σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

Τέσσερα λεωφορεία για Μεσσηνία, Αχαϊα, Κορινθία και Λακωνία είναι γεμάτα από επιβάτες και περιμένουν να φύγουν. Πριν λίγη ώρα με τη μεσολάβηση της αστυνομίας επιχειρήθηκε να υπάρξει μια “ανακωχή” και να επιτραπεί η έξοδος από το σταθμό, ωστόσο οι οδηγοί δεν υποχώρησαν και έτσι προκλήθηκε η ένταση.



Το πρόβλημα έχει αρχίσει να εντείνεται καθώς από το ΚΤΕΛ έχουν προγραμματιστεί 25 δρομολόγια την ώρα και ουσιαστικά δεν έχει πραγματοποιηθεί κανονικά κανένα δρομολόγιο από τις εννιά και μετά.

Οι απεργοί οδηγοί λίγο πριν τις δέκα απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο του σταθμού στον Κηφισό. Ουσιαστικά τα δρομολόγια εκτελούνται με τα λεωφορεία να μην μπαίνουν πλέον καν στον σταθμό επιβιβάζοντας τους επιβάτες στο δρόμο για να αποφύγουν το “μπλόκο” στην είσοδο και την έξοδο.

 

Στον χώρο βρίσκονται αστυνομικοί, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να επέμβουν. Τα πνεύματα όμως έχουν οξυνθεί καθώς οι απεργοί εμφανίζονταν αρχικά διαλλακτικοί λέγοντας πως θα κρατήσουν κλειστές την είσοδο και την έξοδο του σταθμού μόνο για μισή ώρα ωστόσο ακόμη δεν έχουν αποχωρήσει.

Όσο περνάει πάντως η ώρα τα πνεύματα οξύνονται ακόμη περισσότερο καθώς είναι δεκάδες τα λεωφορεία που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένα μέσα στον σταθμό.

400 δρομολόγια προς πάσα κατεύθυνση έχουν προγραμματιστείο για σήμερα από τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό, ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 20.000 εισιτήρια. 

Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα διεξάγονται τα δρομολόγια στο σταθμό της οδού Λιοσίων.

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι στον σταθμό της Λιοσίων δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους απεργοί 

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως όπως λέει στο newsit ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ της οδού Λιοσίων, Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο κόσμος λόγω του φόβου προβλημάτων από την απεργία δεν επέλεξε να ταξιδέψει με με λεωφορείο και έτσι είναι πολλά τα δρομολόγια που αν και μέρα εξόδου φεύγουν με πολύ λίγους επιβάτες.


 



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...