Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πάτρα: Ο φόνος Λαζανά ξεχείλισε την οργή

Πάτρα: Ο φόνος Λαζανά ξεχείλισε την οργή



Η δολοφονία του άτυχου 30χρονου Θανάση Λαζανά στην Πάτρα με φερόμενους ως δράστες κάποιους μετανάστες, δυστυχώς θυμίζει λίγο πολύ την ιστορία του τραγικού πατέρα Μανόλη Καντάρη ο οποίος εσφαγιάσθη για μια βιντεοκάμερα.

Και στις δύο περιπτώσεις ακολούθησαν άγρια επεισόδια  με πρωταγωνιστές κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής. Τότε η χήρα του Μανόλη Καντάρη είχε επιστρέψει πίσω μια ανθοδέσμη που της είχε στείλει ως ένδειξη συμπαράστασης ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος.
Πριν από μερικές ώρες, στην κηδεία του νεαρού άνδρα παρόμοια ανθοδέσμη μπορεί να μην εστάλλη, αλλά οι συγγενείς του μέσα στον τραγικό τους πόνο προέβαλλαν μία συγκλονιστική αξιοπρέπεια όταν ακριβώς δίπλα τους κάποιοι θερμόαιμοι νεαροί έσπευδαν να καπηλευτούν για δεύτερη φορά τον τραγικό χαμό κάποιου συμπολίτη μας από ορισμένους μετανάστες και έσπευδαν να μπουκάρουν επεισοδιακά στο υπό κατάληψη κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής.
Όπως και να ’χει στην Πάτρα τον τελευταίο χρόνο με δεδομένη την ανεπάρκεια της πολιτείας να βάλει τάξη στον χαμό που ξεκίνησε με τα παραπήγματα των πρώτων μεταναστών της δεκαετίας του ’90, παίζεται ένα «βρώμικο» παιχνίδι σε βάρος των περισσότερων πολιτών, που ζητούν να ζουν ήρεμα στην πόλη τους.
Ένα βρώμικο παιχνίδι «φημολογιών» που σκοπό έχει να τρομάξει ακόμη και τους πλέον φιλήσυχους πολίτες, ενισχύοντας σύμφωνα με καταγγελίες ανθρωπιστικών οργανώσεων, ακραία ρατσιστικά φαινόμενα και υποκαθιστώντας την «δικαιοσύνη» με την «αυτοδικία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...