Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

W.S.J: Πειραματόζωο προς συμμόρφωση των Εταίρων η Ελλάδα





Διαβάστε τι αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Steet Journal για το "πείραμα" που έγινε η Ελλάδα για μια πειθαρχημένη Ευρώπη

H Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως "πείραμα" για μια "πειθαρχημένη Ευρώπη" στο δημοσιονομικό τομέα ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να έχει προτείνει εξ αρχής την αναδιάρθρωση χρέους και, παρόλο που ο Στρος – Καν ήταν θετικός, την ιδέα την απέρριπταν οι Γερμανοί αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας γίνεται εκτενή αναφορά στα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη συμφωνία εφαρμογής του δανειακού προγράμματος διάσωσης, καταγράφονται τα γεγονότα των δυο τελευταίων χρόνων και επισημαίνεται ότι το ριζοσπαστικό σχέδιο για τη διάσωση της Ελλάδας και την προστασία του ευρώ, έχει γίνει σήμερα απειλή για την ενότητα του κοινού νομίσματος.
"Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι το πιο δαπανηρό στην ιστορία για τη σωτηρία μιας χώρας. Εκτός από τις ευρωπαϊκές ευθύνες για τη διαχείριση της κρίσης, ευθύνες υπάρχουν σε μια "ελληνική πολιτική τάξη" που δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για γρήγορη οικονομική ανάκαμψη, διευρύνοντας έτσι τη δυσπιστία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
"Ο άτυχος Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διαπραγματεύτηκε την αρχική διάσωση, στη συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, από εξέγερση στο κόμμα του, το περασμένο φθινόπωρο", αναφέρει το ρεπορτάζ και προσθέτει πως όταν ο τότε πρωθυπουργούς ζήτησε από τη Μέρκελ ηπιότερα μέτρα το 2010, η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε πως το πρόγραμμα βοήθειας έπρεπε να πονέσει, επειδή "θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανένας άλλος δεν θα θέλει αυτό".
Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να δημιουργήσει "μαζική φυγή" κεφαλαίων από την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλα μέλη της Ευρωζώνης, καταγράφοντας τις γενικότερες πιθανές επιπτώσεις στον τραπεζιτικό τομέα, θέτοντας σε κίνδυνο το ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...