Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

“Στέλεχος” της ΤτΕ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις νέες αποκαλύψεις του Reuters για θαλασσοδάνεια της Marfin στην Πειραιώς, θέτοντας θέμα “εμπιστευτικότητας”.




Η νέα αποκάλυψη του Reuters που όπως θα δείτε δεν θα μεταδοθεί από κανένα ΜΜ”Ε” ή “ανεξάρτητο” μέσο, είναι ένα νέο χαστούκι στο παρακράτος των τραπεζιτών που σε συνεργασία με εκδότες, εργολάβους και επίορκους πολιτικούς, γονάτισε την...
Ελλάδα.


Την ίδια στιγμή που κάθε ικμάδα παραγωγικότητας της πραγματικής οικονομίας εξανεμίζεται, ακόμα και “Χαλυβουργίες” κλείνουν, οι τραπεζίτες όχι μόνον μένουν στο απυρόβλητο, αλλά συνεχίζουν να χρηματοδοτούν το σάπιο σύστημα διαπλοκής για να ολοκληρώσει την εκποίηση της χώρας.
Και το μεγάλο ερωτηματικό απευθύνεται στην κυβέρνηση Σαμαρά: Οι καταγγελίες του διεθνούς πρακτορείου θα έπρεπε άμεσα να έχουν κινήσει την δικαστική διερεύνηση του θέματος. Εσείς κύριε Σαμαρά δεν είστε λαθρόβιο έντυπο της διαπλοκής ώστε για μία διαφημισούλα να αποσιωπείτε αυτές τις καταγγελίες.
Λέει ψέμματα το Reuters; Ας το αποδείξει η δικαστική έρευνα. Εσείς κύριε Σαμαρά γνωρίζετε την έκθεση της BlackRock; Θεωρούμε πως ναι, γιατί εάν δεν την γνωρίζετε και εσείς, τότε να χρίσουμε τον κύριο Προβόπουλο και επίσημα πρωθυπουργό.
Αυτή η έκθεση λοιπόν (που βέβαια κακώς έγινε από ιδιωτική εταιρεία και όχι από την Ελληνική δικαιοσύνη), τι αναφέρει για αυτές τις καταγγελίες;
Πως είναι δυνατόν ο Ελληνικός λαός να γονατίζει για να “σωθούν οι τράπεζες” με κάποια δις που εγγράφονται μάλιστα στο δημόσιο χρέος; Γιατί δηλαδή να μην σώσει το κράτος τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις της πραγματικής αγοράς που στραγγαλίστηκαν από τις τράπεζες και οι τίμιοι και νοικοκύρηδες διαχειριστές τους οδηγούνται στην εξαθλίωση και την αυτοκτονία; Και παρ’ όλα αυτά ο Ελληνικός λαός να μην έχει δικαίωμα να μάθει τι ακριβώς πληρώνει, όσο η έκθεση της BlackRock μένει στην αφάνεια;
Σε ποιά εμπιστευτικότητα τολμούν να αναφέρονται οι κύριοι της Τράπεζας της Ελλάδος που είχαν την ευθύνη και την υποχρέωση του ελέγχου αυτών των πρακτικών που φέρνει στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά το Reuters;
Θα δώσετε εντολή λοιπόν κύριε πρωθυπουργέ για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα εξαθλιώθηκε και δεκάδες δις δόθηκαν στις τράπεζες. Εάν έχει δίκιο το Reuters, τα λεφτά τα έφαγαν οι τραπεζίτες οπότε, ως έγινε στις πολιτισμένες χώρες (ΗΠΑ, Ισπανία κλπ), θα πρέπει να φύγουν με χειροπέδες από τα γραφεία τους.
Εάν το Reuters λέει ψέμματα, αναμένει να μάθουμε που χάθηκαν αυτά τα δις. Εξανεμίστηκαν από υπερφυσικές δυνάμεις κάτω από την μύτη του κυρίου Προβόπουλου; Τα έκλεψε ο Παλαιοκώστας;
Ας δώσει η δικαιοσύνη την απάντηση, διότι σύμφωνα με τις πληφορορίες μας αναμένεται και τρίτο χτύπημα για άλλη μεγάλη ιδιωτική τράπεζα με δουλειές στην Ελβετία και εσχάτως στο Λουξεμβούργο.
Η είδηση:
Νέες αποκαλύψεις του Reuters που αφορούν το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τις συμφωνίες που κάνουν οι τράπεζες μεταξύ τους, δίνοντας δάνεια η μία στην άλλη, ώστε να ενισχύουν τα κεφάλαιά τους, δίχως να μπαίνει πραγματικό χρήμα. Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα γράφει:
Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται ότι έχει δει το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, μαζί με την οικογένειά του έχει πάρει δάνεια πάνω από 100 εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της δικής του τράπεζας,
Οι οffshore εταιρίες τις οποίες κατέχει ο Μιχάλης Σάλλας και τα δύο παιδιά του έχουν πληρώσει για μετοχές της Πειραιώς, η οποία είναι η 4η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, δανειζόμενοι από αντίπαλη τράπεζα. Συνολικά, τα μερίδια που κατέχει η οικογένεια Σάλλα την καθιστούν το μεγαλύτερο μέτοχο στην Πειραιώς, με συνολικό ποσοστό μετοχών άνω του 6%. Η αγορά των μετοχών δε δηλώθηκε ποτέ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως λέει το δημοσίευμα.
Τα δάνεια του Σάλλα (που ήταν μέχρι πρότινος εκτελεστικός διευθυντής στην Πειραιώς ενώ τώρα παραμένει μη εκτελεστικός), εγείρει νέα ερωτήματα για τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σε μια περίοδο που οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και το ΔΝΤ χρηματοδοτούν τις τράπεζες με πάνω από 30 δις ευρώ. Το ΔΝΤ δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση μέχρι στιγμής ενώ αξιωματούχος από την ΤτΕ αρνήθηκε να σχολιάσει τις μετοχές του Σάλλα στην Πειραιώς. ‘’Το τμήμα εποπτείας δε μπορεί να κάνει σχόλιο για συγκεκριμένη τράπεζα αφού τέτοιου είδους πληροφορίες είναι εμπιστευτικές’’, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πάντως το Reuters, επικαλούμενο ότι έχει δει εκθέσεις που αφορούν το ζήτημα , αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δανείστηκαν εταιρίες που συνδέονται με το Σάλλα, χρησιμοποιήθηκαν για αγορά μετοχών που θα ενίσχυαν τα κεφάλαια της Πειραιώς. Τέτοιου είδους αποκαλύψεις αναδεικνύουν τη δανειδότηση που κάνουν οι ελληνικές τράπεζες μεταξύ τους για ανακεφαλαιοποίηση, γράφει το δημοσίευμα.
Η Λούκα Κατσέλη έκανε λόγο σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ‘’το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ένα κλειστό κύκλωμα, λειτουργώντας ως ένα σύστημα εξουσίας δίχως διαφάνεια και αποτελεσματική εποπτεία
Ουσιαστικά, μέσω οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των τραπεζών, επιχειρηματίες και άλλες τράπεζες πραγματοποιούσαν κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών χωρίς όμως να μπαίνει νέο χρήμα’’.





Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...