Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η κάθοδος των εργαζομένων.... ζωντανά από το Σύνταγμα





Πατήστε εδώ και παρακολουθήστε LIVE τις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας από το zougla radio

Χιλιάδες εργαζόμενοι δίνουν δυναμικό «παρών», συμμετέχοντας στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, των κλαδικών οργανώσεων και των πολιτικών φορέων για μαζικές κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας που εγκρίθηκαν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.


Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ αλλά και Ομοσπονδίες εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, στον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που κορυφώνονται με την πραγματοποίηση πορειών. Πολιτικά κόμματα όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στις πορείες. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ηγηθεί του μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι συγκεντρώσεις και στη συνέχεια οι πορείες θα αρχίσουν από τις 10:30 το πρωί. 

Στην Αθήνα το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ. και στη συνέχεια πορεία -επίσης- έως το Σύνταγμα. Σε αυτήν την πορεία θα ενσωματωθεί το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και τα πρωτοβάθμια σωματεία. 

Ρεπόρτερ και δημοσιογράφοι της zougla.gr και του zougla radio θα καλύψουν τις κινητοποιήσεις και μέσω απευθείας συνδέσεων θα παρακολουθείτε λεπτό προς λεπτό τις συγκεντρώσεις και τις πορείες.



Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς 

Από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργήσει κανονικά όλο το 24ωρο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.

Ποιοι απεργούν

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ’' εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την 24ωρη γενική απεργία, η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα, εφόσον τα «αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα» συζητηθούν και ψηφισθούν στο Κοινοβούλιο.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ, σήμερα Τετάρτη, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία πραγματοποιείται ενάντια «στα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων αλλά και των άμεσων ή έμμεσων απολύσεων στον δημόσιο τομέα που απαιτεί η τρόικα».

Δικαστικοί

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της μέχρι τις 20 Οκτωβρίου με διακοπές συνεδριάσεων από τις 10.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου των δικαστηρίων αλλά και με τη μη δημοσίευση αποφάσεων.

Γιατροί

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, συμμετέχει στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας πως το δόγμα της εκχώρησης των πάντων για την επόμενη δόση και την παραμονή στην Ευρωζώνη οδηγεί το ΕΣΥ στην πλήρη διάλυση.

Νοσηλευτές

Με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) γνωστοποίησε τη συμμετοχή της «στην προγραμματισμένη 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, καλύπτοντας συνδικαλιστικά τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της σε όλη την επικράτεια».

Μηχανικοί

Κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απευθύνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), κάνοντας λόγο για ρυθμίσεις και επιλογές που οδηγούν στην απορρύθμιση του επαγγέλματος των διπλωματούχων μηχανικών και φαλκιδεύουν τον ρόλο τους στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας.

«Η αδιέξοδη, άδικη και παράλογη πολιτική που ζούμε τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Ήδη έχουν ανοίξει για 3η φορά τα ίδια θέματα κοινωνικής αναλγησίας, ύφεσης και αδιεξόδου και προστίθενται νέες προτάσεις περαιτέρω απορρύθμισης του επαγγέλματος».

Έμποροι

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αποφάσισε και η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων) με κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων έως τις 15.00.

Τραπεζοϋπάλληλοι

Η ΟΤΟΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα, Τετάρτη. Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρει ότι «οι νέες προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλαγές στο ωράριο και κατάργηση του πενθημέρου, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των αποζημιώσεων και ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άλλης ανοχής στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, δεδομένου ότι η αντοχή όλων έχει εξαντληθεί».

Εφοριακοί

Τις κινητοποιήσεις τους κατά του πακέτου των περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ κλιμακώνουν οι εφοριακοί. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν λάβει, οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας, καθώς επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2012, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, με 3ωρη στάση εργασίας, από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα.

Επίσης, το Δ.Σ. της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναερίου Κυκλοφορίας αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Οι εξυπηρετούμενες πτήσεις κατά τη διάρκεια της απεργίας ορίζονται σε NOTAM και αφορούν σε:

• πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών
• πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών, πρωθυπουργούς
• πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις
• πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης
• νοσοκομειακές πτήσεις 
• πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και
• πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης.

Mετεωρολόγοι υπάλληλοι της ΕΜΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μετεωρολόγων υπαλλήλων ΕΜΥ στη συνεδρίαση του της Δευτέρας 24-09-12, αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου τους, στην 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία της Τετάρτης, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Αρχαιοφύλακες

Το «παρών» στην  πανελλαδική απεργία θα δώσουν και οι αρχαιοφύλακες, όπως αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.).

Η Ένωση καλεί όλα τα μέλη του να απεργήσουν και να παραμείνουν κλειστά τα μουσεία και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη 

«Κοινωνικό κραχ βιώνουν οι εργαζόμενοι, είναι σε απόγνωση και αύριο θα βγουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν και για τα νέα μέτρα που έρχονται, τα οποία είναι χειρότερα», τόνισαν οι πρόεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και της 'Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), Πέτρος Κετικίδης, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, ενόψει της αυριανής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στις 10.30 σήμερα το πρωί, το Ε.Κ.Θ. και η Ε.Δ.Ο.Θ. καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Στις 10:00 το πρωί το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Συγκέντρωση στην Πάτρα

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ κάλεσε τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού Αχαΐας «με σχέδιο και οργάνωση στους χώρους δουλειάς, να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας την Τετάρτη», να οργανώσουν και να συμμετέχουν μαζικά στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει πορεία.

Κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Στον Άγιο Νικόλαου Λασιθίου, το Εργατικό Κέντρο, σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και κινήσεις πολιτών διοργανώνουν συλλαλητήριο στην Πλατεία Αγίου Νικολάου και ώρα 11:00 π.μ.

Σε απεργιακή συγκέντρωση σήμερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων), καλούν Σύλλογοι και Σωματεία προσκείμενα στο ΠΑΜΕ.

Η ΠΑΣΥ «καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους αγρότες, να συμμετάσχουν μαζικά και να στηρίξουν τη γενική απεργία των εργαζομένων που έχει αποφασιστεί από ταξικές δυνάμεις, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα αιτήματά μας».

Στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στις 10:00 το πρωί, στα Εργατικά Κέντρα των πόλεων.

Συγκέντρωση στην πλ. Ελευθερίας στη Λάρισα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...