Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τρίωρο λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τρίωρο λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την Τετάρτη

Αλυσίδα διαμαρτυρίας καθηγητών γύρω από το κτίριο κατά των οικονομικών μέτρων



Για τρεις ώρες θα κλείσει συμβολικά το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, όπου καθηγητές του Ιδρύματος θα ενώσουν τα χέρια τους για άλλη μια φορά δημιουργώντας «αλυσίδα» γύρω από το κτίριο.

Η αναστολή των διοικητικών λειτουργιών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα γίνει από τις 12μ. έως τις 3 μ.μ.. Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση της Συγκλήτου Σύγκλητος του Ιδρύματος, τα μέλη της αντιδρούν μπροστά στην «ανηλεή επίθεση που δέχεται το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα σφαγιαστικά οικονομικά μέτρα που υφίστανται, όχι μόνο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και το ίδιο το Πανεπιστήμιο».

Η Σύγκλητος καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδάσκοντες, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια με συμβολική περικύκλωση του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Σεπτεμβρίου πρότεινε στα μέλη του και ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος «με αφορμή την δραστική μείωση των εισοδημάτων, την υπερφορολόγηση και τη μεγάλη πτώση της ζήτησης, η οποία καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας». Έτσι όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε προτείνεται προς τους τοπικούς συλλόγους του η παύση εργασιών των Φροντιστηρίων την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...