Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εκρηξη βίας στη Μέση Ανατολή: νέες λεπτομέρειες για τα γυρίσματα και την ταυτότητα του δημιουργού της αντι-ισλαμικής ταινίας «Innocence of Muslims»



Οι τραγικές συνέπειες που προκάλεσε το τρέιλερ της ταινίας «Innocence of Muslims» έχουν πάρει διαστάσεις κρίσης στη Μέση Ανατολή. Δείτε ποιοι πιθανολογείται ότι κρύβονται πίσω από την απίστευτη αυτή υπόθεση που φέρνει το σινεμά ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην - τρομακτική - πραγματική ζωή.


Με τις πρεσβείες των Η.Π.Α., της Μ. Βρετανίας και της Γερμανίας που δέχονται επίθεση διαδηλωτών να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς στο Χαρτούμ, στο Κάιρο, στην πρωτεύουσα της Υεμένης, στο Σίδνεϊ, στο Ιράκ, το Ιράν, το Μπαχρέιν, το Αφγανιστάν, την Ιερουσαλήμ, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τη Νιγηρία και αλλού και με τους νεκρούς να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, οι διαστάσεις της οργής που ξέσπασε με αφορμή το τρέιλερ της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας «Innocence of Muslims» γιγαντώνονται σε μια άνευ προηγουμένη έκρηξη του ισλαμικού κόσμου, βάζοντας την Αμερική αλλά και την Ευρώπη σε επιφυλακή.
Νέες αποκαλύψεις αλλάζουν τα δεδομένα κάθε λεπτό που περνάει, ενώ νέα δημοσιεύματα μιλούν μέχρι και για θεωρίες συνομωσίας, με τις Η.Π.Α. να γνωρίζουν πως θα γινόταν επίθεση στην πρεσβεία τους στη Λιβύη, που κόστισε τη ζωή του Πρέσβη και τριών συνεργατών του και την Αλ Κάιντα να υποκινεί τους ισλαμιστές στο να κορυφώσουν τις αντιδράσεις σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που μυρίζει μέχρι και... πόλεμο, λεπτομέρειες για την ταυτότητα του ανθρώπου που πιθανολογείται πως ευθύνεται για την επίμαχη ταινία, το τρέιλερ της οποίας ανέβηκε στο youtube προκαλώντας τις πρώτες αντιδράσεις μέχρι να κατέβει μόλις μια ημέρα αργότερα, και λεπτομέρειες γύρω από τα γυρίσματα της, αρχίζουν να ξετυλίγονται σαν ακόμη μια πτυχή μιας ιστορίας που όλοι θα προτιμούσαμε να είναι απίστευτη, αλλά δυστυχώς είναι αληθινή.
Το όνομα του πιθανολογούμενου δημιουργού του «Innocence of Muslims», είναι Νακούλα Μπεσελί Νακούλα, ετών 55, Αμερικανοαιγύπτιος Κόπτης, ο οποίος την Πέμπτη βρέθηκε κλεισμένος στο σπίτι του, έξω από το Λος Αντζελες, ενώ έξω τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να δουν έστω και για λίγο το πρόσωπο του ανθρώπου που ταυτίζεται με τον Σαμ Μπέισίλ, το ψευδώνυμο τελικά του ανθρώπου που υπέγραφε μέχρι σήμερα την ταινία.
Η αστυνομία έσπευσε να προστατεύσει τον Νακούλα - εγείροντας ακόμη περισσότερα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση - ενώ αποκαλύψεις γύρω από το ποινικό του μητρώο που είναι «λερωμένο» από οικονομικά εγκλήματα ανασύρθηκαν στην επιφάνεια. Ταυτόχρονα κλιμάκιο αστυνομικών επισκέφθηκε και μια εταιρεία παραγωγής ονόματι «Media for Christ» (στην Καλιφόρνια), αφού αναγνωρίστηκε πως αυτή βρίσκεται πίσω από την αίτηση για το γύρισμα της ταινίας.
O Νακούλα, ωστόσο, φέρεται ως παραγωγός της ταινίας, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν στη θέση του σκηνοθέτη να κάθεται ο Αλαν Ρόμπερτς, περίπου γνωστός δημιουργός φτηνών softcore ταινιών στiς δεκαετίες του '70, του ΄80 και του '90. Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον αρκετές πηγές που δηλώνουν πως στα credits της ταινίας το όνομα του σκηνοθέτη του «Innocence of Muslims» είναι Αλαν Ρόμπερτς.
Ο Ρόμπερτς έχει σκηνοθετήσει ταινίες με τίτλους όπως «The Happy Hooker Goes Hollywood» και «Young Lady Chatterley», μια ταινία δράσης με τίτλο «Karate Cop» το 1991 και ένα θρίλερ με τίτλο «Save Me» το 1994 και μισθώθηκε ειδικά από τον Μπασίλ (τώρα Νακούλα) για να σκηνοθετήσει την επίμαχη ταινία. Οπως και πολλοί άλλοι από το συνεργείο και το καστ, δεν γνώριζαν τις προθέσεις του Νακούλα για το φιλμ.
Τα στοιχεία, ωστόσο που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον, είναι αυτά σχετικά με τη δημιουργία της ταινίας αλλά και την πρώθηση της τόσο από μέλη της Αιγυπτιακής διασποράς των Κοπτών όσο και από ακροδεξιούς Αμερικάνους Χριστιανούς.
Η ταινία, που είχε προϋπολογισμό 100.000 δολάρια, γυρίστηκε στα Blue Cloud Studios της Σάντα Κλαρίτα, το καστ και το συνεργείο που μίλησαν για πρώτη φορά αποκάλυψαν πως η ταινία την οποία νόμιζαν ότι γύριζαν ήταν ένα φιλμ για την Αίγυπτο που διαδραματιζόταν 2.000 χρόνια πριν με τίτλο «Desert Warriors», ενώ η όλη υπόθεση διήρκεσε πολύ λίγο καιρό, το γύρισμα έγινε όλο με green screens (μπορεί να το καταλάβει κανείς εύκολα από το 14λεπτο τρέιλερ) και πως όλα μετατράπηκαν σε αυτό που τελικά είδαμε μετά το τέλος των γυρισμάτων.
Εκεί, στο post - production προστέθηκαν με ντουμπλάζ προσβλητικές αναφορές κατά του Ισλαμ και ένας χαρακτήρας, ο Master George, έγινε μια αιμοσταγής και σεξομανής εκδοχή του προφήτη Μοχάμαντ. Το 14λεπτο τρέιλερ της ταινίας μεταγλωττίστηκε στα αραβικά και «ανέβηκε» στο youtube για να γίνει αντιληπτό από τους ισλαμιστές και να ξεκινήσει η έκρηξη.
Τόσο οι Κόπτες που σχετίζονται με την προώθηση της ταινίας, όσο και ακροδεξιοί Αμερικάνοι Χριστιανοί αρνούνται τις κατηγορίες ή μένουν ακόμη αφανείς,
Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν τον Νακούλα να πηγαίνει μόνος του στο αστυνομικό τμήμα (φωτό) προκειμένου να καταθέσει με τα σύννεφα τόσο πάνω από την σκοτεινή αυτή υπόθεση όσο και πάνω από τον ισλαμικό κόσμο να πυκνώνουν.
Κι όλα αυτά δυστυχώς σε μια ιστορία που συνεχίζεται (και θα συνεχίζεται) μετρώντας θύματα...
Δειτε παρακάτω το επίμαχο τρέιλερ του «Innocence of Muslims»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...