Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΘΗΝΑ ΕΓΙΝΕ ΣΙΚΑΓΟ:Τι να προσέξεις τα βράδια στην πόλη.




αποφεύγεις να βλέπεις ειδήσεις γιατί σε τρομοκρατούν αυτά που ακούς ή φοβάσαι να κυκλοφορείς μόνη το βράδυ γιατί δεν νιώθεις ασφαλής,τότε welcome to the club.Απέκλεισε από τη ζωή σου μικρές λεπτομέρειες που ίσως ευνοήσουν μια επίθεση.



ΌΤΑΝ ΕΊΣΑΙ..στον δρόμο

  • Να αποφεύγεις τα στενά με ελλιπή φωτισμό και μικρή κίνηση.Όταν κόβεις δρόμο μέσα από απόμερα στενάκια γίνεσαι εύκολα στόχος.
  • Έχε τα μάτια σου δεκατέσσερα.Αν αισθανθείς ότι κάποιος σε ακολουθεί,καλό θα είναι να κρατάς το κινητό σου στα χέρια και προσποιούμενη ότι μιλάς με κάποιον να πεις δυνατά: "Σε δύο λεπτά είμαι εκεί" ή να μπεις στο πρώτο κατάστημα που θα βρεις μπροστά σου και να ζητήσεις βοήθεια.
  • Φρόντισε η τσάντα σου να μην βρίσκεται από τη μεριά του δρόμου.Να κινείσαι στα πεζοδρόμια(για τους πεζούς είναι άλλωστε) και να κρατάς την τσάντα σου από τη μέσα πλευρά.Ένας ληστής θα δυσκολευτεί να επιδιώξει επίθεση,θα ψάξει μια πιο εύκολη λεία.
ΌΤΑΝ ΕΊΣΑΙ..στο σπίτι:


  • Άφηνε πάντα ένα φως ανοιχτό.Δημιουργεί την αίσθηση ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι,ακόμη και εάν εσύ λείπεις για μέρες.
  • Να αποφεύγεις να μπαίνεις σε ασανσέρ με άτομα που δεν γνωρίζεις,ειδικά τις βραδυνές ώρες που η κίνηση στην πολυκατοικία είναι μειωμένη.
  • Να έχεις την εξώπορτα του σπιτιού σου κλειδωμένη και τα παράθυρα κλειστά-ιδίως αν μένεις στο ισόγειο-.Μην ξεχνάς τα κλειδιά πίσω από την πόρτα γιατί για έναν επίδοξο ληστή είναι πολύ εύκολο να γυρίσει το κλειδί και ξαφνικά να τον δεις μπροστά σου.
ΌΤΑΝ ΕΊΣΑΙ..στο αυτοκίνητο:
  • Να έχεις την προσοχή σου στο δρόμο-και όχι μόνο.Μπαίνοντας να κλειδώνεις τις ασφάλειες,να μην  έχεις τα παράθυρα ορθάνοιχτα και να μην αφήνεις το κινητό σου σε εμφανή σημεία για να αποφύγεις τους "ληστές των φαναριών".
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...