Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αποζημίωση-μαμούθ σε φοιτητές που ψεκάστηκαν με σπρέι πιπεριού

Αποζημίωση-μαμούθ σε φοιτητές που ψεκάστηκαν με σπρέι πιπεριού


Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα κληθεί να πληρώσει το Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια σε 21 πρώην και νυν φοιτητές του, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση με σπρέι πιπεριού από αστυνομικό του ιδρύματος, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης.


Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι φοιτητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων «Occupy» που σάρωναν τότε τις ΗΠΑ, διαμαρτύρονταν για την αύξηση των διδάκτρων και του κόστους φοίτησης στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Το βίντεο της επίθεσης, όπου φαίνεται ο αστυνομικός να ψεκάζει τους φοιτητές με το σπρέι πιπεριού, είχε κάνει το γύρο του Διαδικτύου.
Περίπου ένα χρόνο μετά, κάθε φοιτητής που κατέθεσε αγωγή κατά του πανεπιστημίου δικαιώνεται και θα λάβει αποζημίωση 30.000 δολαρίων και μια γραπτή απολογία της κοσμήτορος.
Επίσης, το πανεπιστήμιο θα χρεωθεί τα νομικά έξοδα της όλης υπόθεσης, που φτάνουν τις 250 χιλιάδες δολάρια.
Τέλος, οι αρχές του πανεπιστημίου προέβλεψαν το ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων, σε περίπτωση που παρουσιαστούν κι άλλοι φοιτητές που είχαν υποστεί σωματική βλάβη κατά το περιστατικό. Καθένας από αυτούς θα λάβει ποσό έως 20.000 δολάρια, ανάλογα με το συνολικό αριθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...