Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Διήμερη «πολιορκία» της Βουλής



Με 48ωρη απεργία και συλλαλητήρια έξω από την Βουλή απαντούν από σήμερα τα συνδικάτα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση. 


Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ από σήμερα προχωρούν σε 48ωρη απεργία και καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση σήμερα στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, με κεντρικό σύνθημα την καταψήφιση «των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση». Στη συγκέντρωση θα είναι παρών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ξεχωριστή συγκέντρωση προγραμματίζει το ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί στην Ομόνοια. 

Την Τετάρτη, δεύτερη ημέρα της απεργίας, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 17:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα, την ώρα που θα διενεργείται η ψηφοφορία στη Βουλή για τα νέα μέτρα. Την ίδια ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛΑΣ ενόψει των συλλαλητηρίων. Έξω από την Βουλή θα στηθεί και πάλι ο μεταλλικός φράκτης που θα εμποδίζει την πρόσβαση των διαδηλωτών προς την είσοδο της Βουλής από την Βασ. Σοφίας. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν και κιγκλιδώματα μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται περιμετρικά του κοινοβουλίου. 

Ποιοι απεργούν: 

Μπλακ άουτ στις μεταφορές:

•Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό και το τραμ.

•Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα και αύριο. 

•Οι ιδιοκτήτες ταξί ξεκίνησαν από χθες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Μετά από την έκτακτη συνεδρίαση χθες του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αρχικά μέχρι την Πέμπτη και η συμμετοχή στα συλλαλητήρια. 

•Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν και τα τρένα καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

•Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια καθώς οι ναυτεργάτες θα συμμετέχουν στην διήμερη απεργία με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). 

•Ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις των αεροδρομίων αναμένονται σήμερα εξαιτίας της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10:00 έως τις 13:00. 

•Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) που σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και την Τετάρτη θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. 

Στο «χορό» των κινητοποίησεων γιατροί, εισαγγελείς, δικηγόροι, έμποροι, τραπεζικοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


•Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από χθες τα δημόσια νοσοκομεία και τα θεραπευτήρια μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών να συμμετέχουν στην απεργία από χθες έως και την Τετάρτη.  

•Με απόφαση και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τα φαρμακεία όλης της χώρα θα βάλουν «λουκέτο» την Τετάρτη. 

•Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ξεκίνησε από χθες το βράδυ 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα. 

•Παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 18 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι εισαγγελείς, ενώ οιδικηγόροι όλης της χώρας απεργούν ολόκληρη την εβδομάδα, από χθες Δευτέρα έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου. Απεργούν έως την Τετάρτη και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

•Διήμερη απεργία και για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συνεχίζουν τις καταλήψεις δημαρχείων και δημοσίων κτιρίων. Η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους σήμερα να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στις 18:30 το απόγευμα πραγματοποιείται σύσκεψη των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής. Την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί η ΠΟΕ - ΟΤΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια αναμένεται να συμμετέχει στο πανεργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

•Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ από τις 10:00 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι και την Τετάρτη από τις 16:00 έως τις 19:00 το απόγευμα.

•Κλειστά αναμένεται να είναι σήμερα και τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) αποφάσισαν τη συμμετοχή των εμπόρων και των βιοτεχνών στη σημερινή διαδήλωση και την αυριανή συγκέντρωση στη Βουλή το απόγευμα. Η ΓΣΕΒΕ καλεί σήμερα τα μέλη της σε απεργία και η ΕΣΕΕ αποφάσισε την στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σήμερα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. 

•Ρολά κατεβάζουν και οι τράπεζες καθώς η ΟΤΟΕ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια. 

•Και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τα μέλη της σε 48ωρη απεργία από σήμερα. 

•Κλειστές θα είναι την Τετάρτη και οι λαϊκές αγορές καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) αποφάσισε να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις και κάλεσε τα μέλη της να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις. 


Σήμερα, λόγω της 24ωρης απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δεν θα ισχύσει το μέτρο του περιορισμού και της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ), ενώ επιπρόσθετα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων και σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...