Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς Μετρό και την Πέμπτη η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς

Χωρίς Μετρό και την Πέμπτη η Αθήνα - Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς


Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και την Πέμπτη κρατώντας ακινητοποιημένους τους συρμούς του Μετρό για όγδοη συνεχή ημέρα αποφάσισαν οι εργαζόμενοί του. Παράλληλα σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν ξανά αύριο οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό, το Τραμ και τα λεωφορεία.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς τραβούν στα άκρα τη σύγκρουση με την κυβέρνηση και συνεχίζουν την απεργία τους παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη τις έχει κρίνει παράνομες.
Ετσι την Πέμπτη η ταλαιπωρία των Αθηναίων θα συνεχιστεί καθώς εκτός από τους συρμούς του Μετρό που θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι, χειρόφρενο θα τραβήξουν οι συρμοί του Ηλεκτρικού και του Τραμ από τις 12:00 έως τις 16:00 ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν, ενώ από τις 11:00 έως τις 17:00 δεν θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας, ούτε τα λεωφορεία.
Στην κρατική ασφάλεια η δικογραφία για τις απεργίες στα Μέσα Μεταφοράς
Με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας θα διερευνήσει την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς. Η έρευνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.
ΣΤΑΣΥ: Δεν πάει άλλο, ο νόμος θα εφαρμοστεί
Η ΣΤΑΣΥ από την πλευρά της προσέφυγε και σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το οποίο έκρινε και τη νέα απεργία παράνομη και απαγόρευσε τη συνέχισή της, ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.
«Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων εξακολουθούν να κινούνται σε μη νόμιμα πλαίσια και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική συνεχίζουν για έβδομη συνεχή ημέρα να ταλαιπωρούν τους πολίτες της Αττικής και να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομική ζωή της πόλης» αναφέρει και τους ζητά «να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική με την υιοθέτηση κάθε ημέρα και ενός νέου "αιτήματος"».
«Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Τα περιθώρια και η υπομονή εξαντλήθηκαν. Δεν πάει άλλο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί» καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.
Το ΚΚΕ υπέρ «των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στο Μετρό»
«Οι ωμές απειλές της κυβέρνησης κατά του αγώνα και των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στο μετρό πρέπει να καταδικαστούν από όλους τους εργαζόμενους και το λαό. Η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι που βασανίζει το λαό και όχι οι αγώνες των εργαζομένων», αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του.


Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...