Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είναι ο κατηγορούμενος για τη ληστεία του Βελβεντού Ν. Ρωμανός

Ποιος είναι ο κατηγορούμενος για τη ληστεία του Βελβεντού Ν. Ρωμανός

Από τα σαλόνια των βορείων προαστίων στα χέρια της Αστυνομίας -  Ποια είναι η μητέρα του και ποιος ο παππούς του (Έγκλημα στο Κολωνάκι)

Γόνοι γνωστών οικογενειών που μεγάλωσαν στα σαλόνια των βορείων προαστίων και σπούδασαν στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας είναι οι τρεις από τους τέσσερις δράστες που κατηγορούνται για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Πρόκειται για τους Γιάννη Μιχαηλίδη (ο τοξοβόλος του Συντάγματος), Νικόλαο Ρωμανό (γιος της Παυλίνας Νάσιουτζικ και κολλητός φίλος του Αλ. Γρηγορόπουλου), Ανδρέα Μπουρτζούκο και Δημήτρη Πολίτη.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.
Ποιος είναι ο Ν. Ρωμανός
Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου ήταν για το Ν. Ρωμανό αυτό που άλλαξε ριζικά τη ζωή του. Ο 15χρνος μαθητής ήταν ο κολλητός φίλος του αδικοχαμένου Α. Γρηγορόπουλου, με τον οποίο ήταν συμμαθητές σε σχολείο των Βορείων προαστίων και ήταν αυτός που είδε τον αστυνομικό Επ. Κορκονέα να πυροβολεί και να σκοτώνει τον Αλ. Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια.
Πέντε χρόνια μετά, ο Νίκος Ρωμανός κατηγορείται για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης με συνεργούς που έχουν διασυνδέσεις με τους "Πυρήνες της Φωτιάς" ενώ ερευνάται και η δική του συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση αφού βρέθηκαν αποτυπώματά του σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι συνεργοί.
Η οικογένεια και το «Έγκλημα στο Κολωνάκι»
Ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός είναι εγγονός του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που είχε πρωταγωνιστήσει το 1984 στο περίφημο «έγκλημα στο Κολωνάκι».
Στις 24 Σεπτεμβρίου 1984 ο 73χρονος συγγραφέας Αθανάσιος Διαμαντόπουλος δολοφονήθηκε αποτρόπαια με 97 κτυπήματα σφυριού. Τα 94 από αυτά του πολτοποίησαν το κεφάλι. Για το έγκλημα κατηγορήθηκε, δικάστηκε και φυλακίστηκε ο παππούς του Νίκου Ρωμανού Αθνάσιος Νάσιουτζικ.
Μόνο που όπως αποδείχτηκε έπειτα από έναν δικαστικό μαραθώνιο, ο οποίος διήρκεσε 9 χρόνια, η «υπόθεση» παίχτηκε μεταξύ πνευματικών ανθρώπων του προοδευτικού χώρου, με πρωταγωνιστή τον Αθανάσιο Νάσιουτζικ, ο οποίος καταδικάστηκε ότι σκότωσε τον ομότεχνό του με 97 χτυπήματα στο κεφάλι.
Η άγρια δολοφονία συντάραξε την ελληνική κοινωνία και έμεινε στα αστυνομικά χρονικά γνωστό ως το «Έγκλημα στο Κολωνάκι».
Τον Νάσιουτζικ δεν τον είχε δει κανείς ούτε να μπαίνει ούτε να βγαίνει από το διαμέρισμα του Διαμαντόπουλου ούτε καν στον χώρο της πολυκατοικίας.
Όμως ο Νάσιουτζικ είχε κάνει ένα λάθος. Προσπάθησε να δημιουργήσει άλλοθι. Ενώ δεν τον είχε δει κανείς και δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή του, μόλις έγινε το έγκλημα τηλεφώνησε στην γραμματέα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και της είπε «γεια σου τι κάνεις, έτσι σε πήρα, δεν σε θέλω κάτι. Σου τηλεφωνώ από το σπίτι μου».
Την άλλη μέρα, όταν η αστυνομία πήγε στην Ένωση Λογοτεχνών για να πάρει καταθέσεις, ο Νάσιουτζικ πήγε στη γραμματέα και της είπε: «Σε παρακαλώ αν σε ρωτήσουν, πες ότι εσύ μου τηλεφώνησες στο σπίτι μου». Ο ίδιος, έβαλε ακόμα μια μάρτυρα να πει ότι της είχε μεταφέρει ο κηπουρός πως το πρωινό εκείνης της μέρας τον είδε στο σπίτι. Κατέρρευσαν τα δυο άλλοθι αυτά και δικάστηκε ισόβια».
Ιστορική στα δικαστικά χρονικά έμεινε και η διαμάχη των δύο δικηγόρων, του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για την οικογένεια Νάσιουτζικ, του Νίκου Κωνσταντόπουλου για την οικογένεια Διαμαντόπουλου.
Ποια είναι η μητέρα του Νίκου Ρωμανού
Η Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού είναι συγγραφέας.
Στο πρώτο της βιβλίο «Μαμάδες Βορείων Προαστίων» η συγγραφέας «έσφαζε με το γάντι» τις κυρίες της κοσμικής Αθήνας καυτηριάζοντας  τον τρόπο ζωής και τα ήθη τους.
Η Παυλίνα Νάσιουτζικ σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή ιστορικά συνέδρια και έχει γράψει βιβλία για τη νεότερη ιστορία ενώ έγινε διάσημη με τα «Μαμάδες βορείων προαστίων», «Κάψτε τα νυφικά» και «Μύκονος μπλουζ».
Όσον αφορά τη σχέση της με το γιο της, η κ. Παυλίνα Νάσιουτζικ είχε δηλώσει πως όταν τον απέκτησε κατάφερε να αποκαταστήσει τις ισορροπίες στη ζωή της.  Είχε εξομολογηθεί πως βρίσκει την ευτυχία στο πρόσωπο του γιου της, ενώ η συμβουλή που του έδινε, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εσπρέσο» ήταν «Η σιωπή είναι θάνατος».




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...