Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Στο πειθαρχικό όσοι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ δεν απογράφηκαν


Εληξε η διαδικασία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι 1.700 άτομα συμμετείχαν επιτυχώς τη διαδικασία από τους 1.968 που ανήκαν στις σχετικές κατηγορίες.


Κατόπιν αυτού, τα σχετικά στοιχεία θα σταλούν στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της μοριοδότησης των υπαλλήλων, ενώ, όπως ανέφεραν ανώτατα στελέχη από το κτίριο του Αμαρουσίου, όσοι δεν απογράφηκαν θα παραπεμφθούν στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους ώστε να τεθούν σε αργία.

Υπουργείο Παιδείας: Ατυπη παράταση της απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Μετά τους διοικητικούς υπαλλήλους,  μια ανοχή ως προς τις προθεσμίες φαίνεται να επιδεικνύει με τη σειρά του και το υπουργείο Παιδείας.


Έτσι ενώ από τις 2.00 το μεσημέρι έχει τυπικά λήξει η προθεσμία που δινόταν στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ για να απογραφούν, με κίνδυνο αν δεν το πράξουν να τεθούν αυτοδικαίως σε αργία, το υπουργείο Παιδείας παρέτεινε σιωπηρά, πριν από λίγη ώρα, το σχετικό περιθώριο μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ.

Οι πληροφορίες από το μέγαρο του Αμαρουσίου αναφέρουν ότι η σιωπηρή παράταση κρίθηκε αναγκαία καθότι οι "επισκέψεις" υπόχρεων στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτό το σκοπό συνεχίζονται.

Επίσης ρόλο εκτιμάται ότι έπαιξε το γεγονός ότι πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι ανέμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της Βουλής, όπου τελικά ψηφίστηκε χθες τα μεσάνυχτα η τροπολογία που δίνει στο υπουργείο Παιδείας την δυνατότητα να θέσει σε αργία όποιον δεν απογραφεί.

Όπως λένε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, που μίλησαν στο «Βήμα», έχουν ήδη απογραφεί περισσότεροι από 1.500 υπάλληλοι από τους 1.900 που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν, πάντως, ότι όποιος δεν απογραφεί, από αύριο το πρωί τίθεται σε αργία, μέσω της διαδικασίας που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά από σημερινή συνέλευσή τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος αποφάσισαν εκ νέου ότι δεν απογράφονται και συνεχίζουν την απεργία τους ως την Παρασκευή. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου του Ιδρύματος κ.Δημήτρης Σακάτος, δήλωσε το μεσημέρι ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, εφόσον πρόκειται πλέον για νόμο του κράτους και κανείς δεν μπορεί να έχει την ευθύνη να παρασύρει τους υπαλλήλους του στην τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Διάψευση Αρβανιτόπουλου περί διαθεσιμότητας και στο διδακτικό προσωπικό 

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος διέψευσε σήμερα δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας περί ένταξης στην διαθεσιμότητα και άλλων κατηγοριών εργαζόμενων από το χώρο της παιδείας.

«Το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει τις μεταρρυθμιστικές του δράσεις σχετικά με την αξιολόγηση και τη στελέχωση των δομών και των υπηρεσιών του και τα προγράμματα κινητικότητας και διαθεσιμότητας, που εγκρίθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης (ΚΣΜ) την 23η Ιουλίου και την 20η Σεπτεμβρίου 2013. Οι υποχρεώσεις του υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά στη διαθεσιμότητα, έχουν ολοκληρωθεί» ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Οι εκπαιδευτικοί μας, τόσο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όσο και το διδακτικό προσωπικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε περιβάλλον εργασιακής ασφάλειας. Επίσης, όσον αφορά στη στελέχωση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προχωρήσαμε εντός του Σεπτεμβρίου στο διορισμό 453 μελών Δ.Ε.Π. και Ε.Π., που εκκρεμούσε την τελευταία πενταετία, και εντός του 2014 προγραμματίζουμε το διορισμό και των υπολοίπων 400 εκλεγμένων,  που παραμένουν αδιόριστοι» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...