Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου της Συγκλήτου ΕΚΠΑ (25/11/2013)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 25ηςΝοεμβρίου 2013, ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

  • Εκφράζει για άλλη μία φορά τη σταθερή θέση της να επαναλειτουργήσει πλήρως το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Κρίνει θετική την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και ζητά στο πλαίσιο της διεξαχθείσης συζήτησης με τον Υπουργό Παιδείας:
I. Επιστροφή  του διοικητικού προσωπικού στις θέσεις του προκειμένου να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο σε όλο του το εύρος.
II. Ανάκληση της παραπομπής στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο των μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, με άμεση Υπουργική Απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
III. Αναμοριοδότηση από το αρμόδιο Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο των απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων ύστερα από ταυτοποίηση των στοιχείων τους  από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του Πανεπιστημίου
IV. Διευθέτηση του ζητήματος των διοικητικών υπαλλήλων που κατέχουν τα σχετικά προσόντα να ενταχθούν σε θέσεις ΕΔΙΠ.
V. Δημιουργία οργανικών θέσεων στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση Οργανισμού του ΕΚΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν από διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας
VI. Μέριμνα  της Συγκλήτου, ώστε έως την τελική διευθέτηση του θέματος των διαθεσιμοτήτων, να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες του ΕΚΠΑ  μέσω του ΕΛΚΕ, από κονδύλια τα οποία θα διεκδικήσει το Πανεπιστήμιο από το Υπουργείο Παιδείας.
  • Εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη για τη διευθέτηση επιμέρους ζητημάτων τα οποία θα προκύψουν για την υλοποίηση των ανωτέρω.
  • Εξουσιοδοτεί την κ. Καραμαλέγκου να προωθήσει τις εν λόγω θέσεις της Συγκλήτου στο διοικητικό προσωπικό.

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...