Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Νέα 5θήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ



Την προκήρυξη νέας 5θήμερης απεργίας από σήμερα  Δευτέρα έως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, κηρυξε το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, το Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. 
Το Κ.Σ. με ανακοίνωση  καταγγέλλει «τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ».
Παράλληλα η   Ο.Δ.Π.Τ.Ε. δηλώνει «ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα για δέκατη βδομάδα. Υπερασπίζουμε το ιερό δικαίωμα στην εργασία, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και το δικαίωμα των φοιτητών να υποστηριχθούν οι σπουδές του».
Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κάνει λόγο για  «συκοφάντηση του καθόλα δίκαιου αγώνα του Διοικητικού Προσωπικού και  μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που πέφτουν στο κενό» και υπογραμμίζει: «Ολοι πλέον γνωρίζουν ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδυναμία λειτουργίας και η εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που επιμένουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης το 25% των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια». 
     Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Το Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. αποφάσισε την προκήρυξη νέας 5θήμερης απεργίας για την βδομάδα Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 15/11/2013.
Το Κ.Σ. καταγγέλλει τον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα των Συλλόγων του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ.
Ανυποχώρητα συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα για δέκατη βδομάδα. Υπερασπίζουμε το ιερό δικαίωμα στην εργασία, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και το δικαίωμα των φοιτητών να υποστηριχθούν οι σπουδές του.
Η συκοφάντηση του καθόλα δίκαιου αγώνα του Διοικητικού Προσωπικού και η μεθοδευμένη παραπληροφόρηση πέφτουν στο κενό. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδυναμία λειτουργίας και η εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που επιμένουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης το 25% των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια.
Το Κ.Σ. της ΟΔΠΕ σημειώνει για μια ακόμη φορά ότι ο αγώνας του Διοικητικού Προσωπικού είναι καθόλα δίκαιος.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

        Ο  Πρόεδρος                Ο Γενικός.  Γραμματέας
                                              Φραγκίσκος Βορτελίνος                     Σάββας Παπαδόπουλος                                        




ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...