Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Νέα απεργία σε ΕΚΠΑ και Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο





Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπάλληλων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ) και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) καθώς  υιοθετήθηκε η πρόταση της Ομοσπονδίας τους για νέα πενθήμερη απεργία έως τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.

Έπειτα και από αυτή την απόφαση παραμένει αμφίβολο για το εάν θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη οι εξετάσεις και τα μαθήματα στα δύο μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. 
Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν και κάποιες σχολές του Πολυτεχνείου από ομάδες φοιτητών που συντάσσονται με τα αιτήματα των διοικητικών υπαλλήλων.
Ωστόσο  πολλά θα κριθούν από την απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας, η οποία αναμένεται εντός των ημερών. 
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το θέμα της διαθεσιμότητας πάνω από δύο μήνες.
Είχε προηγηθεί η προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκρινε ότι η απεργία είναι και καταχρηστική με αποτέλεσμα οι απεργοί να  έχουν τη δυνατότητα να εξαγγείλουν και νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα,  όπως και έπραξαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...