Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Προσωρινοί πίνακες προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων της πρώην ΑΣΟΕΕ



Αθήνα
Το ΑΣΕΠ ανήρτησε την Πέμπτη τους προσωρινούς πίνακες των διοικητικών υπαλλήλων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διαδικασία επιλογής προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες
Το ΑΣΕΠ κατήρτισε τους πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλε η Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού του ΟΠΑ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ήταν από τα πρώτα ΑΕΙ που είχαν εισαγάγει στοιχεία στο σύστημα στη σχετική διαδικασία που καθόρισε το υπουργείο Παιδείας.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι το ΑΣΕΠ αναμένεται να εκδώσει τα πρώτα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα το Σάββατο, ενώ η διαδικασία μοριοδότησης των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας πιθανότατα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Αρβανιτόπουλου

Αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν πληροφορίες που διέρρευσαν πριν από λίγες ημέρες και ανέφεραν ότι το ΑΣΕΠ επέστρεψε τους πίνακες των μοριοδοτήσεων στο κτίριο του Αμαρουσίου για διορθώσεις.

Τις πληροφορίες διέψευσε και επισήμως την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης.

«Εξ αφορμής σχετικού δημοσιεύματος θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι το ΑΣΕΠ δεν εξέδωσε καμία απόφαση σχετιζόμενη με τη μοριοδότηση των προσόντων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Απλώς, όπως γίνεται με όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, το ΑΣΕΠ απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, και μάλιστα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των αρμοδίων υπηρεσιών τους, το υπ' αριθ. πρωτ. 16845/5.11.2013 έγγραφό του, με το οποίο ζήτησε διευκρινίσεις, προκειμένου η μηχανογραφική υπηρεσία του να προβεί κατ' ασφαλή τρόπο στην κατάρτιση του προσωρινού βαθμολογικού πίνακα κατάταξης υπαλλήλων που θα τεθούν εν καιρώ σε διαθεσιμότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Βέη.

Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας «αναξιόπιστο». Σε ανακοίνωση οι εκπρόσωποι του κόμματος έκριναν ότι «ένα σημαντικό γεγονός για την ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί η χθεσινή απόφαση του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με την οποία αποδεικνύεται ότι ήταν αδύνατο να γίνει ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των Ιδρυμάτων μέσα σε απεργία, χωρίς πρόσβαση στους προσωπικούς τους φακέλους. Ο υπουργός ανάγκασε σε ασαφή και αναξιόπιστη διαδικασία απογραφής τους υπαλλήλους, μια διαδικασία που πλέον είναι ‘για τα σκουπίδια’».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά επιλέγει τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας για να στήσει σκηνικό αναταραχής» απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Μετά τις παροτρύνσεις του προς τους εκπαιδευτικούς να τινάξουν στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις, να κλείσουν τα σχολεία με τον αγιασμό και προς τους διοικητικούς να μην απογραφούν και να κλείσουν τα Ιδρύματα, έφτασε στο σημείο να ‘ανακαλύψει’ και απόφαση του ΑΣΕΠ που δεν υπάρχει!» ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Είναι προφανές πως η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος του θεσμικού της ρόλου. Σκηνοθετεί ένα έργο όξυνσης και τυφλής σύγκρουσης που θα μείνει και πάλι χωρίς θεατές» κατέληξε.







1 σχόλιο:

  1. Οι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων του ΕΜΠ, για διαθεσιμότητα, που δημοσιεύτηκαν στις 18/11/2013 είναι πλαστογραφημένοι. Συγκεκριμένα σε πλήθος ΙΔΑΧ που προσλήφθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου ή Β. Παπανδρέου κ.λπ. τους μοριοδοτούν με 20 επιπλέον μόρια, λέγοντας ψευδώς ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ κ.λπ. Σώζουν με πλαστογραφίες τους ημετέρους, τις κλίκες, την οικογενειοκρατία εις βάρος των εντίμων και μη διαπλεκόμενων. Το υπουργείο παιδείας πως τα έστειλε πλαστογραφημένα στο ΑΣΕΠ, αφού αυτό δημοσιεύει σε ΦΕΚ τους διορισμούς; Το ΑΣΕΠ πως δημοσίευσε τους πλαστογραφημένους πίνακες; Δεν γνωρίζει ποιους διόρισε με δικές του διαδικασίες;
    Εγκληματούν και χωρίς κανένα φραγμό πράττουν εγκλήματα κατά υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος. Εκτός αν δηλώσουν απροσμέτρητη ανικανότητα! Αίσχος και αθλιότητες.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...