Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση στην Πανεπιστημιούπολη (ΦΩΤΟ). Περιφρούρηση από το πρωί στην πανεπιστημιούπολη και την Ιατρική Σχολή Αθηνών


Από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών υπερασπιζόμενοι την απεργία η οποία έχει ήδη συμπληρώσει την 11η εβδομάδα.

Φοιτητές και διοικητικοί περιφρορούν και την Ιατρική σχολή αθηνών δηλώνοντας πως δεν θα αφήσουν τα ΜΑΤ να εισβάλουν στην σχολή τους.

Το Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό για ενδέκατη εβδομάδα αλλά πλέον και «ακέφαλο», καθώς το ανώτατο όργανό του, η Σύγκλητος, από τη Δευτέρα είναι ανενεργό. Τα μέλη της Συγκλήτου παρέδωσαν στον πρύτανη του Ιδρύματος κ. Θεοδόση Πελεγρίνη τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας τις διαδικασίες με τις οποίες προχώρησε το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας αλλά και τις απειλές περί εισόδου της Αστυνομίας στα κτίρια του Ιδρύματος.

Πάντως, οι πρυτάνεις ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του προεδρείου της συνόδου των πρυτάνεων αναφέρουν ότι: «Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα ελληνικά πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για τον λόγο αυτόν, ζητάει άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί».

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί επικράτησε μικροένταση στην Πανεπιστημιούπολη, όταν καθηγητής προσπάθησε με το αυτοκίνητό του να μπει στο πάρκινγκ του χώρου και διώχθηκε μετά προπηλακισμών από τους συγκεντρωμένους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...