Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Οι διοικητικοί διαψεύδουν τις δηλώσεις του Σακκάτου. ΕΚΠΑ


Η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ζ. Τριγάζης, Μ. Παπαστεφανάκης και
Κ. Μπάσιος διαψεύδουν κατηγορηματικά τις δηλώσεις του  κ. Σακκάτου ότι το 40-50% των διοικητικών υπαλλήλων έχει προσέλθει στους χώρους εργασίας του. Πρόκειται περί μίας προφανέστατα ψευδούς είδησης που στόχο έχει να σπάσει το απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων και να δημιουργήσει σύγχυση στους απεργούς, τους φοιτητές, και τους διδάσκοντες.

Η απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας πάρθηκε στις 28/11 από τη μαζικότερη Γενική Συνέλευση που έχει πραγματοποιηθεί από την αρχή των κινητοποιήσεων με συντριπτική πλειοψηφία.
Στη Γενική Συνέλευση κατατέθηκαν δύο προτάσεις: η πρώτη, του προεδρείου του ΔΣ που έθετε ζήτημα αποδοχής ή μη της πρότασης του υπουργού συνολικά, ως προς όλα τα σημεία, και η δεύτερη, της Απεργιακής Επιτροπής που προέβλεπε, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αποσαφήνισης των σημείων της πρότασης, τη σύσταση 12μελούς επιτροπής αποτελούμενης από μέλη του ΔΣ όλων των παρατάξεων (4), μέλη της Απεργιακής Επιτροπής (2) και εργαζόμενους από όλες τις κατηγορίες που αφορούν τα διάφορα σημεία της πρότασης του υπουργού (6).
Τα ψηφοδέλτια που είχε προετοιμάσει το προεδρείο του Δ.Σ. του Συλλόγου δεν αντιστοιχούσαν στις προτάσεις που κατατέθηκαν προς ψήφιση, καθώς το ένα ανέφερε «ΝΑΙ στην πρόταση της Συγκλήτου για Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» (σημειώνουμε ότι δεν υπήρχε πρόταση Συγκλήτου, αλλά πρόταση υπουργού), το δεύτερο «Συνέχιση της απεργίας» και το τρίτο ήταν λευκό (εκεί θα μπορούσαν να σημειωθούν «άλλες προτάσεις»).
Το προεδρείο του ΔΣ, αναγνωρίζοντας την αναντιστοιχία των ψηφοδελτίων με τις προτάσεις, απέσυρε την πρότασή του για ψηφοφορία με κάλπη στη συγκεκριμένη ΓΣ και επανήλθε με νέα, με την οποία πρότεινε να προκηρυχθεί 24ωρη απεργία για την επόμενη μέρα, Παρασκευή, 29/11, οπότε και να πραγματοποιηθεί η μυστική ψηφοφορία.
Τέθηκε στο σώμα η πρόταση αυτή, καθώς και η πρόταση της Απεργιακής Επιτροπής για σύσταση 12μελούς επιτροπής για συνάντηση με τον υπουργό και προκήρυξη τριών 24ωρων απεργιών Παρασκευή, 29/11, Δευτέρα, 2/12, και Τρίτη, 3/12, με νέα ΓΣ τότε, εκτός εάν υπήρχαν εξελίξεις νωρίτερα.
Όπως προέβλεπαν και οι δύο προτάσεις, έγινε ψηφοφορία διά ανάτασης της χειρός και το σώμα με συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε τη δεύτερη πρόταση.
Ο κ. Σακκάτος αποδέχτηκε την απόφαση της Γ.Σ. όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις του μετά τη λήξη της στα ΜΜΕ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254229&catid=3).
Ακολούθησαν οι αιτιάσεις του υπουργού περί κλοπής της κάλπης, οι οποίες είναι ψευδείς.
Είναι σαφές ότι το προεδρείο του Δ.Σ. έχει έλθει σε συμφωνία «κάτω από το τραπέζι» με το Υπουργείο αναλαμβάνοντας το έργο της απεργοσπασίας με αντάλλαγμα τη σωτηρία του μηχανισμού του. Το πελατειακό κράτος των κομματικών-κυβερνητικών συνδικαλιστικών παρατάξεων προσπαθεί να επιβιώσει όχι πια μέσα από τη φάμπρικα των προσλήψεων αλλά μέσω της διαχείρισης των διαθεσιμοτήτων δηλαδή των απολύσεων των συναδέλφων. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι αποδέχτηκαν την επιβολή ποινής χωρίς πειθαρχική διαδικασία στους 129 μη απογραφέντες συναδέλφους μέσω της αρνητικής μοριοδότησής τους ώστε από τις λίστες της διαθεσιμότητας να αφαιρεθεί αντίστοιχος αριθμός εργαζομένων. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο θα αναλάμβανε σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού την αναμοριοδότηση κανοναρχείται από τον αρχηγό της συνδικαλιστικής παράταξης της πλειοψηφίας.
 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ
..................................................................................................

Υποχωρεί "πυροσβεστικά" το Υπουργείο  - Δεν κάνουν πισω στον αγώνα τους οι Διοικητικοί Υπάλληλοι
Το Υπουργείο Παιδείας υποχωρόντας από την ευθεία επίθεση και την δυσφήμηση των διοικητικών υπαλλήλων και του αγώνα τους,  με μία "πυροσβεστική" - όπως θεώρησε - πρόταση  προς τους απεργούς  προσπάθησε να κάμψει την συνέχιση της απεργίας. Οι διοικητικοί υπάλληλοι με αποφάσεις των χθεσινών του συνελεύσεων αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία μέχρι και την Τρίτη (3/12)
Φαίνεται πως οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων που αρχικά ξεκίνησαν από απομονωμένη αφετηρία λόγω της μαζικής λασπολόγησης των ΜΜΕ, στη συνέχεια προσθέτωντας στην αγωνιστική εξίσωση τους φοιτητές και άλλους αλληλέγγυους κλάδους καθώς και την διογκώμενη επιμονή των διοικητικών να μην κάνουν βήμα πίσω, έχουν αρχίσει να ζορίζουν το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση. 
ΜΜΕ και χαμένο εξάμηνο
Χθες την ίδια ώρα που οι συνελεύσεις του διοικητικού προσωπικού ΕΚΠΑ και ΕΜΠ αποφάσιζαν την συνέχιση της απεργίας, το σύνολο σχεδόν του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου τόνιζαν με μεγάλα γράμματα πως "θα χαθεί το εξάμηνο λόγω της αδιάλλακτης στάσης μιας μειοψηφίας"
Διοικητικοί υπάλληλοι: «Μειοψηφία είναι ο υπουργός»
«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε ο υπουργός και η μειοψηφία που επιβάλλει την πολιτική των απολύσεων και της εξαθλίωσης της ζωής μας να παραχαράξει την αλήθεια», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, απαντώντας έμμεσα στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, περί «μειοψηφίας που κρατά παρανόμως κλειστό το Πανεπιστήμιο Αθηνών».
Περίπατο πάνε οι "προτάσεις" του Αρβανιτόπουλου - Τον διαψεύδει ο Κυρ.Μητσοτάκης
Ο Υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δηλώσεις του χθες στο REAL FM διέψευσε τις δηλώσεις Αρβανιτόπουλου για περιορισμό των διαθεσιμοτήτων στα Πανεπιστήμια ενώ πρόσθεσε πως "Ενδεχομένως μέσα από τις αιτήσεις θεραπείας  να προκύψουν διορθώσεις στους πίνακες. Δεν αλλάζει όμως ο συνολικός αριθμός, ούτε υπάρχει καμία υπαναχώρηση της κυβέρνησης ως προς τον αριθμό όσων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων θέλω να είμαι απόλυτος και κατηγορηματικός"
Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον Τυπο για την μείωση του αριθμού των εργαζόμενων σε διαθεσιμότητα τόνισε πως εχει δει δήλωση του αρμοδιου υπουργού Κων. Αρβανιτόπουλου χθες, η οποία διαψεύδει όσαν εχουν γραφτεί στον Τύπο και ο ίδιος επιβεβαιώνει  πως δεν υπαρχει κανενα απολύτως ζήτημα να αλλάξει ο αριθμός των όσων τεθούν στη διαθεσιμότητα από την κατηγορία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. 
Τροπολογία για την εξεταστική περιόδο στα Πανεπιστήμια
Εν τω μεταξύ, υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές των ΑΕΙ, να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά έχουν διδαχθεί το χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο. Η τροπολογία πέρασε με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...