Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Λάθη στις «λίστες» με τη μοριοδότητηση των υπαλλήλων των ΑΕΙ-Λείπουν ονόματα που απογράφηκαν





Τεράστια λάθη διαπιστώνονται στις λίστες με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων (Δείτε εδώ τους πίνακες)  , που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, κατήγγειλε στο esos ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ  Φραγκίσκος Βαρτελίνο, τα οποία εντοπίζονται:

Α. Σε λάθη μοριοδότησης διοικητικών υπαλλήλων
Β. Στους πίνακες με  τους υπαλλήλους που μοριοδοτήθηκαν και δημοσιοποίησε το ΑΣΕΠ, δεν περιλαμβάνονται υπαλλήλοι που έκαναν την ηλεκτρονική απογραφή.
Όπως είπε στο esos ο κ. Φραγκίσκος Βαρτελίνο «Η Ομοσπονδία μας είχε καταγγείλει τη διαδικασία ως ατελέσφορη , παράνομη και αυθαίρετη. Η διαδικασία ήταν αρμοδιότητα των διοικητικών υπηρεσιών των ΑΕΙ και όχι ευθύνη του κάθε υπαλλήλου. Οι υπάλληλοι των ΑΕΙ δεν διέθεταν όλα τα στοιχεία για την απογραφή τους, δεδομένου ότι οι Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού  ήταν κλειστές».
TΟ ΑΣΕΠ
Το ΑΣΕΠ στην ανακοίνωση των πινάκων τονίζει  ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού του εν λόγω υπουργείου.
Επίσης το ΑΣΕΠ υπογραμμίζει πως για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

11 σχόλια:

  1. Οι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων του ΕΜΠ, για διαθεσιμότητα, που δημοσιεύτηκαν στις 18/11/2013 είναι πλαστογραφημένοι. Συγκεκριμένα σε πλήθος ΙΔΑΧ που προσλήφθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου ή Β. Παπανδρέου τους μοριοδοτούν με 20 επιπλέον μόρια, λέγοντας ψευδώς ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ κ.λπ. Σώζουν με πλαστογραφίες τους ημετέρους, τις κλίκες, την οικογενειοκρατία εις βάρος των εντίμων και μη διαπλεκόμενων. Το υπουργείο παιδείας πως τα έστειλε πλαστογραφημένα στο ΑΣΕΠ, αφού αυτό δημοσιεύει σε ΦΕΚ τους διορισμούς; Το ΑΣΕΠ πως δημοσίευσε τους πλαστογραφημένους πίνακες; Δεν γνωρίζει ποιους διόρισε με δικές του διαδικασίες;
    Εγκληματούν και χωρίς κανένα φραγμό πράττουν εγκλήματα κατά υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος. Εκτός αν δηλώσουν απροσμέτρητη ανικανότητα! Αίσχος και αθλιότητες.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περίεργες μοριοδοτήσεις στους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ.
    Από τους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ (15/1/2014), έβγαλαν μεν τις επιπλέον μοριοδοτήσεις για όσους είχαν δηλώσει ψευδώς πρόσληψη με ΑΣΕΠ, αλλά εμφανίστηκαν άλλες περίεργες μοριοδοτήσεις! Πως εξηγείται το γεγονός ότι στους νέους πίνακες μοριοδότησης για το ΕΜΠ, εμφανίστηκαν τώρα Εκθέσεις Αξιολόγησης, ενώ στους προηγούμενους πίνακες πολλοί υπάλληλοι δεν είχαν βάλει Εκθέσεις; Είναι δυνατόν προϊστάμενοι και διευθυντές να μην βάλουν τις Εκθέσεις Αξιολόγησής τους αρχικά και τώρα να βάζουν Εκθέσεις; Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό κα θα έπρεπε να είχε προβληματίσει έντονα την Τριμελή Επιτροπή του ΑΣΕΠ. Επίσης, το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι φαίνεται να έχουν λάβει μόρια για θέσεις ευθύνης, οι οποίοι –αν και υπήρχε Οργανισμός στο ΕΜΠ-, είχαν τοποθετηθεί με απλή ανάθεση, χωρίς η επιλογή να γίνει από υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν ανταμείβεται σε καμία περίπτωση με επιπλέον μοριοδότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠIΝΕΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
    Από τους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΑΣΕΠ για το ΕΜΠ (15/1/2014), έχουν αφαιρεθεί μεν οι επιπλέον μοριοδοτήσεις αυτών που πλαστογράφησαν ότι προσελήφθησαν, δήθεν, μέσω ΑΣΕΠ, αλλά τώρα έχουν γίνει άλλα πολλά και θαυμαστά, π.χ., με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης που εμφανίστηκαν τώρα ξαφνικά, με μοριοδοτήσεις θέσεων ευθύνης, που είναι με ανάθεση και όχι από υπηρεσιακό συμβούλιο, ενώ το ΕΜΠ έχει Οργανισμό κ.λπ. Δηλαδή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό έγινε για να περισωθούν σε αξιοπρεπείς θέσεις στον πίνακα κατάταξης όλοι οι προϊστάμενοι τμημάτων, διευθύνσεων κ.λπ., και διάφοροι ημέτεροι. Αλλού «διϋλίζουν τον κώνωπα και αλλού καταπίνουν την κάμηλον»! Οι αιτήσεις θεραπείας για τους προηγούμενους πίνακες, που πήγαν άραγε; Προβλέπεται μακρύς ο δρόμος …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι εμφανίστηκαν περίεργες μοριοδοτήσεις κάποιων τους νέους πίνακες του ΑΣΕΠ για το ΕΜΠ!
    Οι νέοι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων, που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ για το ΕΜΠ στις 15/1/2014, πάλι παρουσιάζουν περίεργες μοριοδοτήσεις κάποιων, είτε, όσον αφορά τις Εκθέσεις Αξιολόγησης, είτε όσον αφορά θέσεις ευθύνης με απλή ανάθεση, είτε τα έτη προϋπηρεσίας ή και ακόμη βαθμούς πτυχίων ή και πτυχίων ξένων γλωσσών. Αυτό προκύπτει ευθέως από την σύγκριση με τους τελικούς πίνακες της 21ης/11/2013, απ’όπου σημειώνονται και πάλι αποκλίσεις. Βεβαίως, έχουν αφαιρεθεί όλες οι επιπλέον μοριοδοτήσεις εκείνων που δήλωσαν ψευδώς ότι προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ κ.λπ., αλλά και πάλι εμφανίστηκαν περίεργες μοριοδοτήσεις αλλού. Απ’ό,τι φαίνεται και πάλι δεν ελήφθησαν υπόψη αιτήσεις-ενστάσεις θεραπείας. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Μαγείρεμα» και στους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ!
    Στους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ (15/1/2014), έχει πέσει πολύ «μαγείρεμα» με τις Εκθέσεις Αξιολόγησης! Πως εξηγείται το γεγονός ότι, στους πρώτους πίνακες μοριοδότησης στις 21/11/2013 να μην αναφέρονται Εκθέσεις Αξιολόγησης και τώρα βάζουν Εκθέσεις Αξιολόγησης; Δεν είναι δυνατόν ο κάθε υπάλληλος να μην γνωρίζει τον βαθμό της Έκθεσης Αξιολόγησής του, εφόσον του επιδίδεται αντίγραφο. Απλώς, μετά από την λήξη της απεργίας έσπευσαν να κάνουν σε κάποιους επιλεκτικά (κυρίως προϊσταμένους και ημετέρους) Εκθέσεις Αξιολόγησης, για να περισωθούν, έστω και δια αυτού του τρόπου! Το θέμα, είναι, πως το ΥΠΑΙΘ δέχτηκε τέτοιες Εκθέσεις και με, τι αριθμούς πρωτοκόλλου (δεδομένης της από 5/9/2013 3μηνης απεργίας του διοικητικού προσωπικού); Σοβαρά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠ;
    Στους νέους πίνακες κατάταξης για την διαθεσιμότητα υπαλλήλων του ΕΜΠ (15/1/2014), οι υπηρεσίες απέγραψαν κανονικά τους μη απογραφέντες υπαλλήλους (πίνακας της 21ης/11/2013), παρά το ότι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση περί αυτού. Οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργεια αναίρεσης του νόμου είναι απαράδεκτη και αντισυνταγματική. Τότε για όλους τους πολίτες που υποπίπτουν σε παραβάσεις να αναιρείται ο νόμος, ώστε να απαλλάσσονται! Επίσης, όπως είναι γνωστό στο Πανελλήνιο, κατά την απογραφή στους πίνακες μοριοδότησης (πίνακας 21ης/11/2013) εμφανίστηκε μεγάλης έκτασης πλαστογραφία από υπαλλήλους του ΕΜΠ. Αφού, ως γνωστόν η ηλεκτρονική πλατφόρμα που συμπλήρωσαν επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, δεν θα πρέπει να διωχθούν όσοι πλαστογράφησαν, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα να μοριοδοτηθούν περισσότερο και να βγουν σε διαθεσιμότητα άλλοι αντί άλλων; Με την απογραφή τους τώρα από την υπηρεσία απαλλάσσονται με προκλητικό τρόπο για τις πλαστογραφίες που διέπραξαν με δόλο. Τέτοιες ενέργειες δεν συνάδουν με δημόσιο υπάλληλο και οποιαδήποτε συγκάλυψη δείχνει επιβράβευση της πλαστογραφίας και της διαπλοκής! Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να διωχθούν; Δεν πρέπει κάποτε να εφαρμοστεί το αυτονόητο σ’αυτή την χώρα, δηλαδή ο νόμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τους μη απογραφέντες και τους πλαστογράφους του ΕΜΠ στους Πίνακες Μοριοδότησης, τι θα γίνει;
    Πάλι έχουν κάνει τα δικά τους, για να σώσουν τους δικούς τους στο ΕΜΠ. Όχι, που δεν θα τα έκαναν! Τους μη απογραφέντες η υπηρεσία τους απέγραψε κανονικά και ούτε γάτα, ούτε ζημιά (που πήγαν, άραγε οι επαναστάσεις τους;), τους δε πλαστογράφους, οι οποίοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία με δόλο, για να μοριοδοτηθούν περισσότερο και να βγουν, άλλοι αντί άλλων σε διαθεσιμότητα, δεν προτίθενται να τους αγγίξουν στο ελάχιστο, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και του νόμου! Θα τους τρελάνουμε στις ενστάσεις!!!! Δεν θα περάσουν καθόλου καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιες είναι οι «ιερές αγελάδες» του ΕΜΠ;
    Επιγραμματικά, οι «ιερές αγελάδες» του ΕΜΠ, θεωρώ ότι είναι: α) Τα μέλη του σκληρού πυρήνα της οικογενειοκρατίας, η οποία στο ΕΜΠ είναι πάρα πολύ ισχυρή και καταδυναστεύει τα πάντα, β) Οι 500 περίπου παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, τον κλάδο των οποίων εξαίρεσαν σκανδαλωδώς από το Πρόγραμμα Διαθεσιμότητας, εις βάρος όλων των άλλων κλάδων, όχι μόνο του ΕΜΠ, αλλά και άλλων ΑΕΙ, μετά από παρέμβαση εκ των έσω για ιδιοτελείς συντεχνιακούς και προσωπικούς λόγους και σκοπιμότητες, γ) Κάτι μηχανικούς-εργολάβους, πρώην συναλλασσόμενους με το Ίδρυμα, τους οποίους τους προσέλαβαν, παράνομα πάντα, στα 60 τους (!) και τους έχουν «πρώτο βιολί» πίστα, δ) Κάτι συνδικαλιστοπατέρες, οι οποίοι φροντίζουν πρωτίστως για το προσωπικό τους συμφέρον. Αυτά τα ωραία και θαυμαστά συμβαίνουν σ’αυτό το «ιερό» φέουδο ανομίας που έχει καταντήσει το ΕΜΠ, δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ.
    Στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, εξαιρέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, περιέργως οι μηχανικοί. Με αυτόν τον τρόπο εξαιρέθηκαν και εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες (το 2007 κ.λπ.) μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που ήταν υποψήφιοι διδάκτορες του ΕΜΠ, συναλλασσόμενοι για χρόνια με το ΕΜΠ εργολάβοι, μέλη οικογενειοκρατίας κάθε είδους ημέτεροι κ.λπ.! Επινόησαν να τους βαπτίσουν μηχανικούς-διοικητικούς. Οι περιέργως εξαιρούμενοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ! Τώρα ετοιμάζουν Προεδρικό Διάταγμα για να τους μετατρέψουν σε ΕΕΔΙΠ ή κάτι ανάλογο (ειδικό προσωπικό), για να τους διασφαλίσουν πιο πολύ ή ενδεχομένως να έχουν και δικαίωμα ψήφου στην εκλογή πρύτανη. Οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, ήταν η αιτία να εμφανίζονται τα ΑΕΙ με πλεονάζον προσωπικό. Η εξαίρεση των πιο πάνω μηχανικών-διοικητικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων (βιβλιοθηκονόμων, πτυχιούχων κ.λπ. κατηγοριών) νόμιμα προσληφθέντων και άλλων ΑΕΙ, τα οποία δεν έκαναν παράνομες προσλήψεις μηχανικών-διοικητικών. Αναρωτιέται κανείς: Α) Γιατί δεν διώχθηκαν οι παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ και οι αρμόδιοι που τους προσέλαβαν, αλλά αντιθέτως τους εξαίρεσαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας; Β) Ποιος συμβούλεψε το Υπουργείο Παιδείας για την εξαίρεση των «μαϊμού» μηχανικών-διοικητικών του ΕΜΠ; Γ) Σε τι χρειάζονταν οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, πέραν της ιδιοτελούς τακτοποίησης συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Όλοι οι θιγόμενοι από τις πιο πάνω ενέργειες ζητούν άμεσα απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, εξαιρέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, περιέργως οι μηχανικοί. Με αυτόν τον τρόπο εξαιρέθηκαν και εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες (το 2007 κ.λπ.) μηχανικοί-διοικητικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ΕΜΠ, συναλλασσόμενοι για χρόνια με το ΕΜΠ εργολάβοι, μέλη οικογενειοκρατίας κάθε είδους ημέτεροι κ.λπ.! Επινόησαν να τους βαπτίσουν μηχανικούς-διοικητικούς. Οι περιέργως εξαιρούμενοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ! Τώρα καταθέτουν χωρίς ντροπή τροπολογία για να τους μετατρέψουν σε ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ, για να τους διασφαλίσουν πιο πολύ. Επίσης τους υπόσχονται μετά να τους κάνουν ΔΕΠ. Έτσι θα έχουν και δικαίωμα ψήφου στην εκλογή πρύτανη. Οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ, ήταν η αιτία να εμφανίζονται τα ΑΕΙ με πλεονάζον προσωπικό. Η εξαίρεση των πιο πάνω μηχανικών-διοικητικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ήταν εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων (βιβλιοθηκονόμων, πτυχιούχων κ.λπ. κατηγοριών) νόμιμα προσληφθέντων και άλλων ΑΕΙ, τα οποία δεν έκαναν παράνομες προσλήψεις μηχανικών-διοικητικών. Αναρωτιέται κανείς: Α) Γιατί δεν διώχθηκαν οι παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί του ΕΜΠ και οι αρμόδιοι που τους προσέλαβαν, αλλά αντιθέτως τους εξαίρεσαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας; Β) Ποιος συμβούλεψε το Υπουργείο Παιδείας για την εξαίρεση των «μαϊμού» μηχανικών-διοικητικών του ΕΜΠ; Γ) Σε τι χρειάζονταν οι εκατοντάδες παράνομα προσληφθέντες μηχανικοί-διοικητικοί, που τώρα τους αναβαπτίζουν σε ΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ του ΕΜΠ, πέραν της ιδιοτελούς τακτοποίησης συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος;
      Η ψήφιση αυτής της τροπολογίας θα είναι πρόκληση και σκάνδαλο.

      Διαγραφή
  10. Η σιμωρ(ια)οπουλοκοσκωτιάδα στο ΕΜΠ διέλυσε τα πάντα !
    Κάνουν οι άθλιοι και εργασιακή-ηθική παρενόχληση κ.λπ. διαστροφές εναντίον κάποιων. Η απόλυτη ανωμαλία.
    Έκαναν παράνομες προσλήψεις γεροντοαχυρανθρώπων, που παριστάνουν τους υπαλλήλους και δρουν ανεξέλεγκτα! Είναι μέλη οικογενειοκρατίας, τους εξαίρεσαν από την διαθεσιμότητα και είναι διαπλεκόμενοι, σύνδεσμοι εργολαβικών κ.λπ. συμφερόντων! Τα αξιώματα διανέμονται σε ημέτερα λαμόγια. Ο υπόκοσμος και το παρακράτος στο φόρτε τους.
    Έχουν κάλυψη ετών τύπου «Υποσαχάριας Αφρικής», από το παρακράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...