Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο υπουργός Παιδείας για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια



Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του Υπουργού Παιδείας προς τους Πρυτάνεις ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να εκπληρώσουν το καθήκον τους ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο ο υπουργός Παιδείας Κ.. Αρβανιτόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Από τη στιγμή που οι Πρυτάνεις δεν ανταποκριθήκαν, τονίζει το υπουργείο,  ο υπουργός εκπροσωπώντας το Δημόσιο και με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος καταθέτει αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους, ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων. 
ΤΟ ΕΚΠΑ
Στο μεταξύ από το ΕΚΠΑ ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και η Σύγκλητος προβαίνουν σε όλα τα μέτρα που αναγκαιούν για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου. 
Επίσης το ΕΚΠΑ στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει τα εξής:
Α.Το ζήτημα που έχει ανακύψει οφείλεται στην απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και ο αριθμός τους υπερβαίνει το 48% του προσωπικού του Πανεπιστημίου. 
Β.Η τραγικότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί επιτείνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα παρά το γεγονός ότι έχουμε απευθυνθεί σε αυτούς τόσο εγγράφως όσο και προφορικά. Ειδικότερα έχουν ενημερωθεί πλήρως για το πρόβλημα οι αρμόδιοι Υπουργοί, -ο Υπουργός Παιδείας σε τρεις κατ’ ιδίαν συναντήσεις την 17-8-2013, 4-10-2013 και 1-11-2013, και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 8-8-2013-  όπως και η κα Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου.
Γ.Ο Πρύτανης και η Σύγκλητος και πάλι θα κάνουν το καθήκον τους προκειμένου να υπερβαθεί το αδιέξοδο και το Πανεπιστήμιο να ανταποκριθεί ακώλυτα στην ακαδημαϊκή αποστολή του. Πρέπει όμως και η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι με εισαγγελικές παραγγελίες, διαρροές στον Τύπο και ύβρεις κατά του Πανεπιστημίου και των θεσμικών οργάνων του δεν επιλύονται τα προβλήματα.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...