Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΑΕΙΕισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Παναγιώτα Φακου, για την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης που έκρινε τις κινητοποιήσεις τους παράνομες.


Η εισαγγελική έρευνα έχει το χαρακτήρα κατεπείγουσας, με εντολή να διακριβωθεί αν η συνέχιση των κινητοποιήσεων συνιστά παράβαση σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, προκείμενου να ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως τις 18 Νοεμβρίου. Εάν η απεργία παραταθεί και μετά την ερχόμενη Δευτέρα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το εξάμηνο θα χαθεί

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Συγκλήτου. Αυτή τη στιγμή οχτώ σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι υπό κατάληψη, ενώ σήμερα και την Τετάρτη θα γίνουν συνελεύσεις φοιτητών και σε άλλες σχολές του.
Πηγή:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...